joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiAtractii Delta DunariiRuinele fostei ferme piscicole Stipoc

Ruinele fostei ferme piscicole Stipoc

Cândva o promițătoare fermă piscicolă, astăzi doar ruine. Ferma piscicolă Stipoc din Delta Dunării.

Ferma piscicola Stipoc este o fostă fermă piscicola situată în Delta Dunării, în județul Tulcea. Ferma a fost construită în anii 1980 și a fost una dintre cele mai mari ferme piscicole din România. Ferma a fost abandonată în anii 1990 și de atunci a fost lăsată în paragină. În prezent, ferma este o ruină, dar încă mai pot fi văzute unele dintre clădirile și instalațiile fermei.

Ferma piscicola Stipoc a fost construită pe un teren de 1.300 de hectare. Ferma avea o capacitate de producție de 1.000 de tone de pește pe an. Peștele era crescut în 100 de bazine piscicole, fiecare cu o suprafață de 10 hectare. Ferma producea o varietate de pește, inclusiv crap, somn, șalău și caras.

Ferma piscicola Stipoc a fost abandonată în anii 1990, din cauza crizei economice. Ferma nu a mai fost niciodată reînființată și de atunci a fost lăsată în paragină. În prezent, ferma este o ruină, dar încă mai pot fi văzute unele dintre clădirile și instalațiile fermei.

Ferma piscicola Stipoc este un monument al trecutului comunist al României. Ferma este o dovadă a potențialului piscicol al Deltei Dunării, dar și a dezastrului economic pe care l-a provocat regimul comunist.

Galerie fotografii Ferma piscicola Stipoc

Localizare pe harta Ferma piscicola Stipoc

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

  1. Am fost de doua ori acolo… e un adevarat pustiu acolo… totu-i o ruina si un dezastru… ce nu s-a putut fura pentru fier vechi, zace aiurea… pacat de frumusetile pe care tara asta le ignora si distruge !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0