vineri, 29 martie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatieLegislatie Delta Dunarii, pescuit - indexHOTARARE nr. 1.066 din 20 octombrie 2010

HOTARARE nr. 1.066 din 20 octombrie 2010

HOTARARE nr. 1.066 din 20 octombrie 2010 privind instituirea regimului de arie naturala protejata asupra unor zone din Rezervatia Biosferei „Delta Dunarii” si incadrarea acestora in categoria rezervatiilor stiintifice.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 771 din 18 noiembrie 2010
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 8 alin. (1) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. 1
Se aproba instituirea regimului de arie naturala protejata si incadrarea in categoria rezervatiilor stiintifice a urmatoarelor zone din Rezervatia Biosferei „Delta Dunarii”:
Rezervatie stiintifica: Insulele Prundu cu Pasari 187(ha),Judetul Constanta
Rezervatie stiintifica: Insula Ceaplace 117(ha), Judetul Constanta

ART. 2
(1) Descrierea limitelor si a suprafetei rezervatiei stiintifice Insulele Prundu cu Pasari este prevazuta in anexa nr. 1.
(2) Descrierea limitelor si a suprafetei rezervatiei stiintifice Insula Ceaplace este prevazuta in anexa nr. 2.
ART. 3
Administrarea rezervatiilor stiintifice Insulele Prundu cu Pasari si Insula Ceaplace este asigurata de catre Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.
ART. 4
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
–––––
Ministrul mediului si padurilor,
Laszlo Borbely

p. Ministrul agriculturii
si dezvoltarii rurale,
Barna Tanczos,
secretar de stat

Ministrul administratiei si internelor,
Constantin-Traian Igas

Bucuresti, 20 octombrie 2010.
Nr. 1.066.
ANEXA 1
Descrierea limitelor si a suprafetei rezervatiei stiintifice Insulele Prundu cu Pasari

A. Descrierea narativa a limitelor si a suprafetei rezervatiei stiintifice Insulele Prundu cu Pasari
Avand in vedere necesitatea delimitarii unei arii situate intr-un bazin acvatic, pe cele mai multe portiuni fiind dificila stabilirea unor repere existente in teren, s-au stabilit ca repere fixe, identificabile in teren, coordonate geografice cu ajutorul dispozitivelor GPS. Coordonatele sunt listate in sistem WGS si Stereo 1970.

Incadrarea teritorial-administrativa
Judetul Constanta, Comuna Mihai Viteazu

Suprafata/Lungimea

Suprafata (ha)187 – totala, incluzand luciul de apa; 1,4 – suprafata aproximativa a insulelor.Lungimea (m)5.468

Situatia cadastrala
Insulele sunt situate in lacul Sinoe, identificat prin numar cadastral tarla 102, parcela HL 866; cele doua insule au incadrarea cadastrala tarla 102, parcelele HS 772, HS 773.

Limita nordica
Limita nordica corespunde celui mai nordic punct al perimetrului delimitat, fiind situat la limita dezvoltarii stufarisului (in estul lacului Sinoe) de pe grindul situat la sud de canalul 2 si Grindul Lupilor, la o distanta de 900 m de insule.

Limita nord-estica
Limita nord-estica urmeaza o linie pe directia nord-vest-sud-est, pe luciul de apa, si se afla la distante variabile fata de insule cuprinse intre 600 m si 1.000 m.

Limita estica
Corespunde celui mai estic punct al perimetrului, pe luciul de apa, de unde se continua limita sud-estica; este situat la 600 m de insule.

Limita sud-estica
Limita sud-estica continua limita nord-estica, respectiv cea estica pe directia nord-est-sud-vest, pe luciul de apa, pana in apropierea extremitatii nord-estice (in lacul Sinoe) a grindului situat la nord de grindul Saele. Limita este situata la distante variabile fata de insule cuprinse intre 500 m si 700 m.
Limita sudica
Corespunde extremitatii sudice a perimetrului delimitat, situata in imediata apropiere a extremitatii nordice-estice a grindului situat la nord de grindul Saele, la 700 m de insule.

Limita sud-vestica
Este constituita de o linie ce continua de la limita sudica, pe luciul de apa, pe directia sud-est-nord-vest, pana la malul vestic al lacului Sinoe, unde este situata limita vestica. Limita este situata la distante variabile fata de insule cuprinse intre 600 m si 1.300 m.

Limita vestica
Este extremitatea vestica a perimetrului delimitat, situata pe malul vestic al lacului Sinoe, la o distanta de 1.300 m fata de insule.

Limita nord-vestica
Limita nord-vestica corespunde malului vestic al lacului Sinoe, de la limita vestica pana la cea nordica, de-a lungul grindului situat la sud de canalul 2 si Grindul Lupilor, si este situata la distante fata de insule cuprinse intre 900 m si 1.300 m.
Limita nord-vestica corespunde malului grindului situat la sud de canalul 2 si Grindul Lupilor

Suprafata
Suprafata totala, incluzand luciul de apa, este de 187 ha, iar suprafata aproximativa a insulelor este de 1,4 ha.
Aria propusa include cele doua insule, respectiv o suprafata inconjuratoare a acestora constand din luciul de apa a lacului Sinoe, pana la o distanta de aproximativ 1 km de centrul ariei. Cele doua mici insule sunt situate in partea de sud-vest a lacului Sinoe, aproape de mal.

B. Harta administrativa a sistemului lagunar din cadrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, cu localizarea ariei propuse (insulele Prundul cu Pasari – lacul Sinoe)se gaseste in Monitorul oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 771 din 18 noiembrie 2010 la pagina 7

ANEXA 2

Descrierea limitelor si a suprafetei rezervatiei stiintifice insula Ceaplace

A. Descrierea narativa a limitelor si a suprafetei rezervatiei stiintifice insula Ceaplace
Avand in vedere necesitatea delimitarii unei arii situate intr-un bazin acvatic, pe cele mai multe portiuni fiind dificila stabilirea unor repere existente in teren, s-au stabilit ca repere fixe, identificabile in teren, coordonate geografice cu ajutorul dispozitivelor GPS. Coordonatele sunt listate in sistem WGS si Stereo 1970.

Incadrarea teritorial-administrativa
Judetul Constanta Comuna Mihai Viteazu

Suprafata/Lungimea

Suprafata (ha)177 – totala, incluzand luciul de apa; 0,6 – suprafata aproximativa a insulelor
Lungimea (m) 4.514

Situatia cadastrala
Nu are incadrare cadastrala – este situata in lacul Sinoe, identificat prin numar cadastral tarla 102, parcela HL 866.

Limita nordica
Limita nordica porneste din punctul de intrare al canalului 5 in lacul Sinoe, de unde continua spre est, urmand limita de dezvoltare a stufarisului in extremitatea nordica a lacului. Punctul de pornire este situat la aproximativ 700 m de centrul insulei Ceaplace, distanta scazand progresiv de-a lungul limitei nordice, cea mai mica distanta fiind de 300 m.

Limita nord-estica
Limita nord-estica a ariei se suprapune cu limita zonei de protectie stricta grindul Lupilor (limita aflata in sectiunea de nord a lacului Sinoe) si o continua pe cea nordica de-a lungul limitei de dezvoltare a stufarisului, la distante de centrul insulei cuprinse intre 300 m si 700 m.
Limita continua urmand o linie aproximativ dreapta pe luciul de apa, dinspre nord-vest spre sud-est, aflata la distante de centrul insulei cuprinse intre 700 m si 800 m.
Limita nord-estica a ariei se suprapune cu limita zonei de protectie stricta grindul Lupilor (limita aflata in sectiunea de nord a lacului Sinoe)

Limita estica
Limita estica corespunde celui mai estic punct al limitei nordestice urmat pe luciul de apa al lacului Sinoe si se afla in imediata vecinatate a plaurilor din apropierea grindului Chituc, la 800 m de centrul insulei.

Limita sud-estica
Limita continua pe luciul de apa, pe directia dinspre nord-est spre sud-vest, la distante variabile fata de centrul insulei cuprinse intre 700 m si 800 m.

Limita sudica
Corespunde celui mai sudic punct, unde se termina limita sud-estica si incepe limita sud-vestica. Este situat la 800 m de centrul insulei Ceaplace.

Limita sud-vestica
Limita urmeaza directia sud-est-nord-vest, pe luciul de apa, si corespunde traseului navigabil canalul 5-Periboina, la distante variabile fata de centrul insulei cuprinse intre 500 m si 800 m.

Limita vestica
Corespunde punctului cel mai vestic al delimitarii, pe luciul de apa al lacului, situat la o distanta de 400 m de centrul insulei.

Limita nord-vestica
Limita o continua pe cea sud-vestica, respectiv vestica, pe directia sud-nord, corespunzator traseului navigabil canalul 5-Periboina, pana se uneste cu limita nordica, respectiv punctul de intrare al canalului 5 in lacul Sinoe. Distanta de la limita pana la centrul insulei variaza intre 400 m si 600 m.

Suprafata
Suprafata totala, incluzand luciu de apa, este de 117 ha, iar suprafata aproximativa a insulei este de 0,6 ha.
Aria propusa include insula Ceaplace, respectiv o suprafata inconjuratoare a acesteia constand din luciul de apa a lacului Sinoe, pana la o distanta de aproximativ 1 km de centrul ariei.
Insula este situata in partea de nord a lacului Sinoe, aproape de limita zonei de protectie integrala Grindul Lupilor. Insula are o forma de atol ce delimiteaza un golf de mici dimensiuni in portiunea nord-vestica.

B. Harta administrativa a sistemului lagunar din cadrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, cu localizarea ariei propuse (insula Ceaplace – lacul Sinoe)se gaseste in Monitorul oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 771 din 18 noiembrie 2010 la pagina 10

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...
Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

pescuit la scrumbie

Pescuitul sezonier la scrumbie în Rezervația Biosferei Delta Dunării 2024 –...

0
Activitatea de pescuit sezonier la scrumbie 2024 se va desfăşura cu respectarea legislaţiei specifice de protecţia mediului în vigoare și a următoarelor condiţii prevăzute...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0