joi, 23 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiInedit in Delta DunariiNatura salbatica a Deltei Dunarii – Intamplari si povesti din lumea animalaChira și puii. Lecție de dragoste și supraviețuire din inima Deltei Dunării.

Chira și puii. Lecție de dragoste și supraviețuire din inima Deltei Dunării.

Într-un peisaj tipic deltaic, cu nuferi și pâlcuri de stuf, liniștea domnea până când câteva sunete stridente de păsări au spart tăcerea. Chiar dacă eram cu toții atenți și priveam cu înfrigurare prin teleobiectivele aparatelor de fotografiat, nimic nu părea să atragă cu adevărat atenția noastră. Cu toate acestea, am rămas nemișcați pe poziție și am continuat să așteptăm cu răbdare.

La un moment dat, în mijlocul acestui tablou natural, a apărut o chira. După câteva zboruri haotice, parcă incapabilă să reziste instinctului matern, ne-a condus privirile către câteva mici puncte gri-maronii de pe frunzele delicate ale nuferilor. Erau trei puisori adorabili, pufosi și vulnerabili.

Tipetele lor jucause și spațiul deschis i-au trădat poziția, iar chira mamă a simțit că trebuie să-i conducă în siguranță, spre adăpostul stufului. Cu grijă și atenție, ea i-a ghidat pe cei trei pui pe apă, parcurgând cu ei distanța până la stuful protector. A fost o scenă uimitoare de observat, o lecție de dragoste și supraviețuire din inima Deltei Dunării.

Reportaj de© Razvan Dinu
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM