marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Canalul Catavaia

Canalul Catavaia este situat in apropierea satului Mila 23, face legatura intre Dunarea Veche si canalul Stipoc. Se poate pescui din barca cat si de pe mal. Zona cea mai buna este cea situata intre confluenta cu canalul Ligheanca si confluenta cu Dunarea Veche. Speciile vizate: stiuca, avat, salau, biban, somn, caras, platica.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

2 COMENTARII

 1. Salutare.
  In perioada 24-30 Iunie 2018, am avut prima incursiune la pescuit in Delta Dunării pe acest canal. Defapt, am pescuit la știuca majoritar pe canalul care face legătura între Catavaia și Lacul Ligheanca. Și asteptarile mi-au fost mult întrecute. Începând cu ora 5 dimineața, aveam parte in fiecare zi cel puțin patru ore de atacuri spectaculoase, uneori chiar la 1,5-2 metri de caiac, iar apa era cristal.
  Momeli – doar twistere deschise la culoare între 5 și 12 cm.
  Pe Catavaia am pescuit după amiaza, cu varga de pe mal, la roșioara, babușcă, biban.
  Exact la confluența dintre Catavaia și Ligheanca, am prins un avat de peste un kg, atacul fiind la marginea insuliței de nuferi.

  • Si noi am pescuit la final de iunie 2018 in aceeasi zona (si in multe altele). Rezultate: stiuci marunte, pana 1,5 kg luate la twister alb. Ne-am trezit cam tarziu sa incercam pe twistere, tinand cont ca anul trecut mergea bine pe lingurite mari si grele. Dar a fost distractie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca