duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacul Babina si Dracul

Este relativ simplu sa ajungi, dar in realitate… putin mai greu. Daca pleci din Mla 23 intri pe canalul Eracle, treci de intrarea spre Trei Izere si o tii pe canulul care devine tot mai sinuos. Ajungi la un moment dat, intr-o bifurcatie de canale, care largeste foarte mult apa, dar tu o tii vanjos tot inainte fara sa te uiti inapoi, tocmai am trecut de intrarea pentru Lacul Matita. Bun, dupa ce s-a ingustat bine canalul, ajungi sa vezi primele semne de civilizatie deltaica , pe partea stanga dai de o cocioaba de stuf, proprietatea unor pescari locali, imediat ajungi la intrarea spre Babina, pe dreapta! De aici e usor pana intri pe lacul Babina, care este destul de incapator si toaca multa benzina ca sa-l poti traversa. Drept in fata este si intrarea spre lacul Dracul care arata mai degraba ca o prelungire a Babinei, acolo zace la panda cumatra. Incearca sa pescuiesti in zone de pe centrul lacului, orienteaza-te dupa ceilalti pescari si vei avea satisfactii. Pe Babina sunt exemplare mari de stiuca dar trebuie sa insisti. Fir intins!

Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.

Adaugat de: Mihai M

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

5 COMENTARII

  1. Nu vreau sa fiu carcotas dar, lacul Babina dupa ce nu a mai fost concesionat si pazit a devenit o fantana. Octombrie 2017: nu am prins nimic. Zilnic se intindeau de catre pescarii profesionisti zeci de km de plasa dupa ora 16:00. Ce sa mai scape? Ce sa mai prinzi tu a doua zi dupa ce strangeau ei plasele?

  2. In afara de faptul ca ai multe bifurcatii pe canalul Eracle (4 – daca vrei sa intri direct, 5 daca vrei sa intri pe cea mai cautata), pana acolo consumi si multa benzina. Trebuie sa fii atent, lacul nu mai este chiar adanc, ierburile ies la suprafata in unele locuri, elicea motorului se umple repede cu ierburi, iar despre stiuci… sunt ele, dar nu prea mari si destul de mofturoase, mananca cand au chef. Asa ca atentie la consumul de benzina!

  3. zona naturala extrem de frumoasa doar ca pentru prins stiuca ai nevoie si de bani (de , noaptea se indoapa pestii si hrana e scumpa) , de ce se percepe o taxa daca nu se vede nici un beneficiu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM