Este relativ simplu sa ajungi, dar in realitate… putin mai greu. Daca pleci din Mla 23 intri pe canalul Eracle, treci de intrarea spre Trei Izere si o tii pe canulul care devine tot mai sinuos. Ajungi la un moment dat, intr-o bifurcatie de canale, care largeste foarte mult apa, dar tu o tii vanjos tot inainte fara sa te uiti inapoi, tocmai am trecut de intrarea pentru Lacul Matita. Bun, dupa ce s-a ingustat bine canalul, ajungi sa vezi primele semne de civilizatie deltaica , pe partea stanga dai de o cocioaba de stuf, proprietatea unor pescari locali, imediat ajungi la intrarea spre Babina, pe dreapta! De aici e usor pana intri pe lacul Babina, care este destul de incapator si toaca multa benzina ca sa-l poti traversa. Drept in fata este si intrarea spre lacul Dracul care arata mai degraba ca o prelungire a Babinei, acolo zace la panda cumatra. Incearca sa pescuiesti in zone de pe centrul lacului, orienteaza-te dupa ceilalti pescari si vei avea satisfactii. Pe Babina sunt exemplare mari de stiuca dar trebuie sa insisti. Fir intins!

DISTRIBUIȚI


Adaugat de: Mihai M
la 01/07/2009
Vizualizari 8589 ori

5 COMENTARII

  1. Nu vreau sa fiu carcotas dar, lacul Babina dupa ce nu a mai fost concesionat si pazit a devenit o fantana. Octombrie 2017: nu am prins nimic. Zilnic se intindeau de catre pescarii profesionisti zeci de km de plasa dupa ora 16:00. Ce sa mai scape? Ce sa mai prinzi tu a doua zi dupa ce strangeau ei plasele?

  2. In afara de faptul ca ai multe bifurcatii pe canalul Eracle (4 – daca vrei sa intri direct, 5 daca vrei sa intri pe cea mai cautata), pana acolo consumi si multa benzina. Trebuie sa fii atent, lacul nu mai este chiar adanc, ierburile ies la suprafata in unele locuri, elicea motorului se umple repede cu ierburi, iar despre stiuci… sunt ele, dar nu prea mari si destul de mofturoase, mananca cand au chef. Asa ca atentie la consumul de benzina!

  3. zona naturala extrem de frumoasa doar ca pentru prins stiuca ai nevoie si de bani (de , noaptea se indoapa pestii si hrana e scumpa) , de ce se percepe o taxa daca nu se vede nici un beneficiu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…