miercuri, 19 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacul Bogdaproste

Traseul strabatut de la Crisan: Dunarea Veche – Canalul Bogdaproste – Lacul Bogdaproste. Ziua 1, tinta: stiuca. Ajunsi aici la orele 7 ale diminetii, pe o vreme neprietenoasa de octombrie, cer inorat, vant etc. Am ales ca prima zona de testare de pe lac buza primei japse de cum intrii din canal, inspre malul opus. Desi octombrie, bradisul inca nu se lasase deplin asa ca in japja respectiva am prins mult bradis, apa fiind putin adanca. Inceputul a fost deprimant, cautand stiuca in zonele mai limpezi ale lacului. La un moment dat, pe o banda de apa tulbure, de latimea aproximativ 5 metrii, a muscat prima stiuca. Ce a urmat apoi? Festival ! Capturile nu depaseau 1kg, asa ca au fost eliberate, retinandu-se doar doua ce au fost prea calice si s-au ranit destul de rau. Am mutat locatia de pescuit, cu gandul la o captura mai rasarita inaintand incet aproape de mal inspre intrarea spre lacul Trei Iezere. Aceleasi dimensiuni ale stiucilor capturate si aici, eliberate, retinut zero.
Ziua 2, tinta : tot stiuca. Barci mai putine pe lac fata de ziua precedenta (cu noi in total 4 barci, fata de aproximativ 21 cu o zi inainte), incepem sa ne punem intrebari ce s-a intamplat. Stiuca nu avea cum sa dispara din lac, exista, am vazut in ziua precedenta. Nu avem de ce sa ne temem de vre-un control, avem permise de pescuit, am platit taxa de intrare in Delta, nu retinem peste pentru ca am venit sa ne distram nu sa mancam, asa ne-am pus pe treaba tatonand locurile unde am dat ziua trecuta. Capturi de aceeasi dimensiune dar mult mai putine. Ne-am mutat dupa patru ore pe Lacul Trei Iezere. De remarcat si japja dinaintea intrarii pe Lacul Bogdaproste, unde chinul intr-o apa de 40cm, plina de bradis, a adus intr-un moment neasteptat o stiuca de 3 kg.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

  1. Doua zile am incercat stiuca pe acest lac. Din pacate apa scazuta si tulbure a facut sa nu gasim stiuca. Localnicii ne-au spus ca a iesit stiuca din lacuri pentru ca-i apa f mica. In afara de noi, pe lac nu erau mai mult de 2 – 3 barci.

    Se pare ca in acest an a invins stiuca.

  2. Am reusit sa ajung pe Bogdaproste intr-o vara torida, dar totusi in acel an am prins destul de bine. Bogdaproste ne-a oferit cele mai mari capturi din acel an, cateva dintoase trecut de 3 kile. Am folosit mono de 0,25 fluo, cu diverse naluci de tabla made by BertiLure. Cele mai interesante pentru cumetre au fost para, piscotul gigant si lynxuri de 9 gr. Tehnica de pescuit este destul de obositoare pt ca bradisul se urca pana la suprafata apei si trebuie sa dai viata nalucii in functie de ochiurile de apa ramase golase. Atacurile nu survin imediat trebuie insistat in multe locuri iar acolo unde ati prins incercati cat mai mult. La intrarea spre Trei Iezere este un loc foarte cautat de pescari.

  3. un lac ce mi-a adus multe satisfactii. numai ca zona buna pentru mine a fost mult in partea dreapta a lacului fata de descrierea voastra, ref. la intrarea dinspre canal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM