marți, 16 august 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacul Furtuna

Unul dintre cele mai mari lacuri din Delta Dunarii. Se ajunge pe acest lac numai pe cale navigabila. Se poate practica pescuitul atat din barca cat si de pe mal, existand in functie de nivelul apei posibilitatea de a intinde lansetele dupa crapi si somni. Fiind un lac mare si destul de frecventat de ambarcatiuni, se recomanda pentru pescarii de rapitori (stiuca) tatonarea zonei de nord, nord-est si est, mai ales in apropierea gurilor canalelor Furtuna si Furtuna 1. Rezultate bune la rapitor in perioadele cu ape crescute.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

5 COMENTARII

  1. Salut! Claudiu, eu iti sugerez totusi sa mergi pana la Nufaru cu masina si de acolo pana la Gorgova sau Vulturu. depinde unde vrei sa te cazezi, cu vaporul. Sunt pensiuni care ofera transport contra-cost. Eu am fost anul trecut la Gorgova cu masina si nu as sugera nimanui sa se aventureze. Pe langa faptul ca mi-am zgariat-o toata a trebuit sa merg pe aratura vreo 20 de km si alti 15 pe un dig.Sa nu mai zic ca, in cazul in care nimeresti niste zile ploioase risti sa nu mai iesi de acolo! Anul acesta o sa ma intorc pentru ca pot sa zic ca este o zona deosebita iar experienta este unica dar prefer sa las masina la ceva localnic din Nufaru in curte si sa iau vaporul. Anul trecut am prins somn, salau si stiuca, avat dar ce pot sa spun dupa cum zicea si Vlad pe lacul Fortuna a aparut ceva verdeata care ingreuneaza pescuitul la rapitor ! Cu toate acestea eu zic ca merita ! Bafta !!!

  2. buna ziua, vreau anul acesta sa ajung sa pescuiesc in salbaticia Delta Dunarii,dar sa am posibilitatea sa imi trec si autoturismul cu bacul.
    Am rugaminte sa-mi dati mai multe informatii sau posibilitatea unei calauze care sa-mi indeplineasca cerintele –bine inteles contra cost.–multumesc!

  3. Se intampla ceva ciudat pe Fortuna. Au aparut zone pline de nu stiu ce planta ce se intinde pana la suprafata apei. Nu am vazut niciodata asa ceva pe Fortuna (pe alte lacuri am mai vazut), aici fiind numai celebrul bradis si „iarba stiucii”. In special in partea de est a lacului. Chiar in zona mea preferata de stiuca. 🙁 Oricum, nu a mers …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Cetatea Orgame Argamum

Cetatea Argamum – Video

0
Cetatea Argamum se afla pe malul lacului Razim,  in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman.