joi, 20 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacul Isac (Isacov)

Probabil ca este cea mai “batuta” locatie de pescuit la stiuca din zona. Cand am fost in octombrie, intr-o zi am numarat 18 barci intr-un perimetru destul de mic. Se ajunge usor, oricine din zona Murighiol, Mahmudia, Uzlina, Dunavat te conduce pe acest lac. Noi am pornit din Murighiol, am mers pe Dunarea Veche pana la localitatea Uzlina, apoi canalul ce duce in lacul Uzlina si am ajuns pe Isac. Aproximativ 1 ora cu o barca cu motor de 15cp. Zona cea mai frecventata de pescari este localizata astfel: pe partea dreapta si pe partea stanga la jumatatea axei ce uneste intrarea in lac dinspre Uzlina si iesirea catre Chiril. Sau de aveti probleme in localizare orientati-va dupa amplasarea celorlalte barci. In zonele cu barci multe s-au prins numai marlite, niciuna nedepasind dimensiunea legala, toate fiind eliberate. Atacurile cele mai frecvente au fost la piscotul mic (argintat) de 9g si la un atom nichelat de 19g. Pe langa micile stiuculite au dat in tablele noastre si cateva exemplare frumoase de bibani. Cele mai frumoase exemplare de stiuca (intre 1,5 – 2,5 kg) au fost aproape de iesirea catre Chiril, pe partea stanga, intr-o zona linistita, departe de restul barcilor. Acestea au raspuns la piscotul de 11 g. Oricum stiuca s-a comportat ciudat in cele 3 zile cat am pescuit pe acest lac.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

  1. Stiuca e istorie pe Isac inca din 2020 cand a fost eradicata in perioada “stati in casa”, cand baietii au externinat-o. Isac, ca mai toata delta a ramas doar un loc de promenada.

  2. Iulie-august nu are rost sa va ganditi la pescuit pe acest lac. Apa mica, f f f multe barci cu excursii. Toamna tarziu, octombrie sau noiembrie sa aveti ceva sanse la stiuca. Dar la cum au aratat statisticile din 2020 incoace….

  3. 24 septembrie – am revenit in locul unde anul trecut am avut multe capturi. De aceasta data apa era extrem de tulbure si foarte scazuta. Nu am avut nicio captura, incercand in mai multe zone. Am avut doua barci si am tatonat mai multe locuri ce tineau stiuci. Se pare ca din cauza apei mici, pestele s-a retras din lacuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM