joi, 18 august 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacul Matita

Se ajunge numai pe cale navigabila. Se pescuieste in special la stiuca in regim C&R deoarece lacul face parte dintr-o zona concesionata pentru pescuitul sportiv si comercial catre SC Răduţă Sporting Tours SRL. Taxa la nivelul lui 2014 era de 50 lei. Permisul ARBDD de pescuit sportiv nu are efect pe zona concesionata. Lacul este pazit in permanenta si poti avea surpriza neplacuta sa fii obligat sa-l parasesti chiar daca ai platit taxa, fiind redirectionat catre Babina sau Merhei, lacuri ce sunt in gestiunea aceluiasi concesionar.Pana una alta, lacul tine exemplare multe si mari de stiuca fiind un excelent loc de pescuit „pe natural”.UPDATE: incepand din iunie 2016 lacul nu mai este concesionat.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

5 COMENTARII

  1. Ziceti voi ce vreti. In Delta e macel, se braconeaza peste TOT. Daca nu ar fi astfel de zone, chiar si concesionate, nu ar mai fi nimic.
    Ce vreti sa anjajeze paznici cu facultate? Pai la cat de tarani si hoti sunt unii dintre asa zisii pescari sportivi nu merge decat cu japca sa-i iei.

  2. ‘@Robert, Ne pare rau pentru experienta ta nepacuta. Insa noi de fiecare data ne informam temeinic atunci cand plecam in Delta Dunarii tocmai pentru a evita astfel de evenimente.
    De fapt rolul acestui site este de a furniza cat mai multe informatii corecte si utile celor care ce doresc sa pescuiasca, calatoreasca in Delta Dunarii.

  3. Octombrie 2014. Lacul Matita. Niciun semn care sa indice ca-i zona concesionata. Suntem 2 pescari in barca si ne pregatim de pescuit in Delta Dunarii. In tromba vine o salupa cu 2 babuini bine „afumati” ca sa nu jignesc oamenii de bine numindu-i „tarani needucati si nespalati”. Sar peste protocol si trec direct la injurii, amenintari ca pescuim intr-o zona interzisa. Adica in lacul lui Raduta. Noi stiam ca lacul lui Raduta e in alta parte a tarii nu in Delta Dunarii. Cerem sa se legitimeze. Babuinul de la volanul salupei devine si mai agresiv, ba chiar se ridica, asa la intimidare. Trebuie sa platim si sa plecam pentru ca domnul Raduta are „clienti”. Nu am inteles cum vine asta, noi nu puteam sa fim clienti? Nu ai cu cine discuta, nu il ajuta capul pe babuin. La amenintarea ca sunam la 112 il pufneste rasul. Care 112? Babuinul 2 il calmeaza oarecum. Povestea continua fiecare tinand-o pe a lui ….. Sub o ploaie de injurii si amenintari plecam de pe lac….. de pe lacul lui Raduta. O experienta total neplacuta! Pacat ca nu am fost inspirati sa filmam toata scena. Pacat ca nu am depus plangere la Politie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Cetatea Orgame Argamum

Cetatea Argamum – Video

0
Cetatea Argamum se afla pe malul lacului Razim,  in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman.