0
Reteaua hidrografica: Fluviul Dunarea inscrie in dreptul localitatii Tulcea o mare bucla, avand un debit ce variaza intre 2.000 si 18.000 mc/s si o adancime maxima(in dreptul hotelului Delta) de 34 de m.
Reteaua hidrografica a orasului Tulcea include si lacul Ciuperca, lac de origine antropica, cu o suprafata de aproximativ 3 hectare luciu de apa. Apa acestiu lac nu are nici o utilizare deoarece este poluata.

Resurse de apa potabila si apa industriala : Singura resursa de apa potabila si industriala este reprezentata de fluviul Dunarea.

Resurse de sol : Solul este, in cea mai mare parte sol argilos. Din acesta cauza nu sunt prea multe culturi agricole care se potrivesc acestui tip de sol. Principalele culturi sunt: vita-de-vie si pomi fructiferi.
Suprafata totala de terenuri in Municipiul Tulcea este de 13.021ha, dintre care suprafata arabila este de 10.398 ha.
Suprafetele ocupate de livezi sunt de 366 ha si cele de vii de 1.406 ha, din suprafata totala de terenuri.

Resurse minerale: Principala resursa care se exploateaza in orasul Tulcea este cea de granit, care se exploateaza la Bididia. Alte resurse minerale se mai gasesc la Agighiol, unde se extrag si se exploateaza marmura si calcar, la Turcoaia, Greci si Macin-granite, porfire la Turcoaia, cuartite la Macin.

Resurse cu valoare peisagistica (vegetatie, fauna)
  • Vegetatie: salcie, plop, salcam, stuf, papura. Prin H.C.J nr.13/13.02.2003 a fost infiintata Directia Judeteana de Protectie a Plantelor Tulcea.
  • Fauna: – pasari (vrabii, randunele, pescarusi, lebele pe lacul Ciuperca), iar pe Zaton, la Bididia sunt: lebede, rate si gaste sallbatice, berze, egrete, lisite), la periferia orasului regasim: bizami si iepuri salbatici.
                 – acvatica: pesti de Dunare (crap, caras, salau, platica, somn, stiuca, oblete, rosioara, guvide, mreana, avat, singer, lin, cosas, sabioara,caracuda), raci, broaste.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

Va recomandam sa cititi

Aveti toate motivele sa alegeti Cormoran Resort

Cei care au vizitat Delta Dunarii, cu siguranta si-au promis ca se vor intoarce. Celor care nu au ajuns pana acum in acest loc minunat, le recomandam sa ajunga cat mai curand, iar CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre toate zonele…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…