marți, 16 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiPasari din Delta DunariiPasari din Delta DunariiPescarusul cu picioare galbene - Larus michahellis

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.

Descriere: (52-58 cm) Anvergura aripilor poate atinge 140 de cm. Se aseamana cu Pescarusul argintiu, diferentiindu-se de acesta prin coloritul picioarelor, acestea fiind galbene. Adultii au capul, pieptul, burta si coada albe, iar spatele gri. Varful aripilor este negru. Femelele si masculii au un colorit identic.

Reproducerea: In perioada de reproducere, pescarusii cu picioare galbene traiesc in colonii. Femela depune de obicei 3 oua, incepand cu luna martie. Dupa 27-31 de zile ies puii, acestia parasind cuibul dupa 35-40 de zile.

Hrana: Consuma amfibieni, micromamifere, reptile, nevertebrate acvatice, pasari de talie mica. Specia fiind oportunista, consuma si din gunoiul menajer.

Habitat: In Romania intalnim Pescarusul cu picioare galbene in zona litoralului, pe unele lacuri mari, in Delta Dunarii, dar si in marile orase in vecinatatea cursurilor de apa.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0