miercuri, 4 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiPasari din Delta DunariiPasari din Delta DunariiPescarusul cu picioare galbene - Larus michahellis

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.

Descriere: (52-58 cm) Anvergura aripilor poate atinge 140 de cm. Se aseamana cu Pescarusul argintiu, diferentiindu-se de acesta prin coloritul picioarelor, acestea fiind galbene. Adultii au capul, pieptul, burta si coada albe, iar spatele gri. Varful aripilor este negru. Femelele si masculii au un colorit identic.

Reproducerea: In perioada de reproducere, pescarusii cu picioare galbene traiesc in colonii. Femela depune de obicei 3 oua, incepand cu luna martie. Dupa 27-31 de zile ies puii, acestia parasind cuibul dupa 35-40 de zile.

Hrana: Consuma amfibieni, micromamifere, reptile, nevertebrate acvatice, pasari de talie mica. Specia fiind oportunista, consuma si din gunoiul menajer.

Habitat: In Romania intalnim Pescarusul cu picioare galbene in zona litoralului, pe unele lacuri mari, in Delta Dunarii, dar si in marile orase in vecinatatea cursurilor de apa.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM