joi, 16 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – atelierAtelier pescuit pe Dunare si in Delta DunariiDespre avatii din Delta Dunarii - ce naluci recomandam la pescuitul de...

Despre avatii din Delta Dunarii – ce naluci recomandam la pescuitul de avat

Pescuitul cu naluci la avat in Delta Dunarii ne-a adus acum ceva vreme niste satisfacii imense. Nu ne interesa stiuca, salaul sau bibanul, cum ne interesa avatul. A fost o vreme cand nu pescuia mai nimeni la avat. Nu era bun, oase multe, chin mare, neinteresant din punct de vedere culinar. Vorba aia: avatul e bun doar la chiftele. Si cum nu intresa mai pe nimeni, era din belsug si unde mai pui ca erau numai exemplare maricele.

Aveam un vobler ce a facut dezastru intre avati. Un „no name” cu nume de cod „ratoiul”. Aveam un vobler si atat. Asa erau vremurile de atunci, simple. Apoi, trusa de naluci pentru avat a inceput an de la an sa cresca si sa se diversifice, invers proportional cu marimea avatilor prinsi si cu numarul lor desigur.

Pescuitul la avat este senzational. Da in naluca cu o furie ce nu o mai intalnesti la alti pesti, in limbajul pescarilor de spining, „da niste ciocane” de-ti zboara lanseta din mana. Un avat mare in dril e de mare senzatie, dar impactul initial cu naluca ta e de nedescris.

Ce naluci avat recomandam la pescuitul in Delta Dunarii

In primul rand trebuie sa gasiti locurile unde vaneaza avatul. Acolo unde este multa albitura, acolo unde poate crea o ambuscada, acolo unde apa creaza curenti si involburari care sa debusoleze pestisorii mici, acolo pandeste avatul.

Avatul se bazeaza foarte mult pe vaz atunci cand vaneaza. De aceea, naluca aleasa si echipamentul folosit in pescuitul avatului trebuie ales cu grija. Un fir textil nu este indicat, acesta fiind vazut de avat, de aceea va recomandam folosirea monofilamentului sau a inaintasului de monofilament.

Revenind la nalucile folosite de noi in partidele de pescuit la avat. Pai depinde unde pescuim: pe bratele Dunarii, pe canale sau la varsarea Dunarii in Marea Neagra la Sfantu Gheorghe.

Nalucile folosite de noi la pescuitul avatului pe Dunare: Lingurile Jaxon Slim Cast care au un imprimeu holo si sunt destul de grele (20g) putand fi aruncate destul de mult. Apoi lingurilete rotative, de preferat cele cu paleta alungita si cam la 10g. In materie de linguri oscilante mai avem in trusa taifunurile de la Berti si austria tot de la Berti. Helic-urile tot de la Berti sunt foarte bune dar si Spintail-urile Effzett de la D.A.M. Ceva mai scump in trusa este xxx, foarte bune la avat insa ancorele nu rezista cu succes. In materie de voblere recomandam Salmo Thrill si Rapala husky jerk.

Nalucile folosite de noi la pescuitul avatului pe canalele din Delta Dunarii: ei bine, aici probabilitatea de a prinde un avat mai rasatit este mai mica. De aceea noi dam cu rotativele Mepps Aglia nr. 2 silver si Blue Fox Vibrax nr.2 silver si cu voblerele prezentate mai sus multumindu-ne cu avatei de 200-500g.

Nalucile folosite de noi la pescuitul avatului la varsarea Dunarii in Marea Neagra la Sfantu Gheorghe: cel mai fain pescuit la avat ever! Aici avem o montura mai speciala compusa dintr-o naluca (fie ea un shad, o lingurita, un vobler) si mai sus un streamer (pana la 3). Vedeti aici un articol interesant despre pescuitul la avat cu streamere.

La final, va recomandam ca recuperarea nalucii atunci cand pescuiti la avat sa se faca rapid.

Fir intins la pescuitul de avat in Delta Dunarii si nu uitati ca avatul are multe oase, asa ca eliberati-l!

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0