marți, 23 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – atelierMomeli, nade pentru pescuitNaluci artificiale folosite la pescuitul la copca

Naluci artificiale folosite la pescuitul la copca

La pescuitul la copca, pe langa momelile naturale (larve de libelule, pestisori vii, rame etc) se folosesc si anumite naluci artificiale specifice acestui tip de pescuit.

Cele mai folosite si evident si cele mai eficiente naluci la copca sunt: dandineta, marmusca si pilkerul. Acestea sunt de diferite forme si culori si sunt realizate din aliajele metalice. Au o evolutie pe verticala, ce permite utilizarea lor pentru pescuitul la copca.

Marmusca

Imita miscarile unei insecte numita lataus. Confectionata din plumb turnat in forma de disc, de mici dimensiuni, cu un carlig in acesta la 90 de grade. Denumirea provine de la cuvantul rusesc mormysh (ru. Мормыш, en.Gammarus, ceea ce inseamna: crustacee de ape dulci de dimensiuni mici).

Brisca

Este dotata cu un singur carlig la capat, fixat prin lipire. Actionata pe verticala sau oblic are o miscare oscilanta, ondulatorie sau mixta.

Dandineta

Are forma de biluta sau frunza de salcam dotata cu unul sau doua carlige  fixate la capat prin lipire. Evolueaza pe verticala ori oblic, cu miscari leganate, valurite sau mixte.

Pilkerul

Nu este altceva decat o lingurita ceva mai grea, cu un profilul ingust si foarte putin curbat, o naluca ce se foloseste la pescuitul de biban pe ape mai adanci. Pilkerul, in general este fabricat din plumb.
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM