La pescuitul la copca, pe langa momelile naturale (larve de libelule, pestisori vii, rame etc) se folosesc si anumite naluci artificiale specifice acestui tip de pescuit.
Cele mai folosite si evident si cele mai eficiente naluci la copca sunt: dandineta, marmusca si pilkerul. Acestea sunt de diferite forme si culori si sunt realizate din aliajele metalice. Au o evolutie pe verticala, ce permite utilizarea lor pentru pescuitul la copca.
Cuprins:
Marmusca
Imita miscarile unei insecte numita lataus. Confectionata din plumb turnat in forma de disc, de mici dimensiuni, cu un carlig in acesta la 90 de grade. Denumirea provine de la cuvantul rusesc mormysh (ru. Мормыш, en.Gammarus, ceea ce inseamna: crustacee de ape dulci de dimensiuni mici).
Brisca
Este dotata cu un singur carlig la capat, fixat prin lipire. Actionata pe verticala sau oblic are o miscare oscilanta, ondulatorie sau mixta.
Dandineta
Are forma de biluta sau frunza de salcam dotata cu unul sau doua carlige fixate la capat prin lipire. Evolueaza pe verticala ori oblic, cu miscari leganate, valurite sau mixte.
Pilkerul
Nu este altceva decat o lingurita ceva mai grea, cu un profilul ingust si foarte putin curbat, o naluca ce se foloseste la pescuitul de biban pe ape mai adanci. Pilkerul, in general este fabricat din plumb.
- Citeste si Ce-mi este necesar la un pescuit la copca
- Citeste si Pescuitul la copca in Delta Dunarii
- Citeste si Copca, dandineta, libelula si tuica