miercuri, 19 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariS-a depus documentatia pentru inregistrarea produsului "Salata traditionala cu icre de crap...

S-a depus documentatia pentru inregistrarea produsului „Salata traditionala cu icre de crap – STG”

Asociatia RO-PESCADOR, cu sediul in Tulcea a depus documentatia in vederea inregistrarii pentru dobandirea protectiei Specialitate Traditionala Garantata (STG) – „Salata traditionala cu icre de crap”.

Salata traditionala cu icre de crap este un produs complet pescatarian, produs artizanal-industrial. Este realizat in doua variante, cu sau fara ceapa fiarta. Pentru produs se folosesc icre de crap sarate, icre de peste deltaic sarate, ulei de floarea soarelui, apa carbogazificata, zeama de lamaie. Agentul de ingrosare sunt icrele de peste deltaic sarate si maturate, iar acidul citric provine de la zeama de lamaie. Folosind materiile prime utilizate traditional, in prepararea casnica, produsul este realizat fara aditivi alimentari sintetici, iar consumatorii apreciaza produsul pentru calitatea sa.

Se folosesc la acest produs icre de crap salbatic precum si icre de peste deltaic (specii din familia Cyprinidae-caras, babusca, rosioara, icre de crap neformate si din familia Percidae-salau, biban).Icrele de peste deltaic au ca principal rol acela de ingrosare, pentru crearea masei de crema in care sunt incluse icrele de crap, dar in acelasi timp contribuie la gustul specific, deosebit.

Urmatoarea etapa dupa finalizarea perioadei de opozitie la nivel national, consta in transmiterea cererii  la Comisia Europeana in vederea solicitarii inregistrarii si dobandirii protectiei la nivelul Uniunii  Europene.

Sursa www.madr.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM