sâmbătă, 4 februarie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diverseSolunar pescuit 2023. Care sunt zilele bune de pescuit?

Solunar pescuit 2023. Care sunt zilele bune de pescuit?

Va prezentam cele mai favorabile zile pentru pescuit, pentru fiecare luna in parte – solunar pescuit 2023.

Ce este solunarul? Perioade favorabile pescuitului, stabilite in functie de pozitia simultana a Soarelui si a Lunii. In anul 1926 John Alden Knight a pus baza acestei teorii a solunarului facand o corelatie intre atractia Soarelui si a Lunii asupra Pamantului si hranirea pestilor. Conform acestei teorii, cea mai puternica activitate a pestilor are loc atunci cand exista o luna plina sau o luna noua si cea mai slaba atunci cand exista un sfert de luna sau o luna trei sferturi. In 1936 dupa 10 ani de cercetare, Knight a publicat primul tabel solunar.

Cuvantul “solunar” este compus din doua cuvinte latine: „sol” de la Soare si „lunar” de la Luna.

Atunci cand planuiti o partida de pescuit, consultati inainte solunarul de pescuit. Acesta trebuie corelat cu alti factori de mediu cum ar fi presiunea atmosferica, conditiile meteo, variatiile de nivel ale apei.

Desigur ca reusita partidei de pescuit va tine atat de factorii enumerati mai sus cat si de experienta pescarului. Tehnica de pescuit, nada si momeala potrivita, echipamentele folosite sunt factori care pot influenta partida de pescuit.

Ca o concluzie, solunarul de pescuit este un instrument util, valabil atat pentru pestii pasnici cat si pentru cei rapitori, insa rezultatul satisfacator al unei partide de pescuit bazat exclusiv pe acest instrument nu e garantat.

Tabele solunare lunare valabile atat pentru pestii pasnici cat si pentru rapitori – solunar pescuit 2023:

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2023

0
Anul 2018 a fost primul an in care pescuitul stiucii in Delta Dunarii s-a desfasurat in regim catch & release (prinde si elibereaza). A...