Descopera Delta Dunarii

Starc de cireada – Bubulcus ibis

Generalitati: specie de starc rar intalnit la noi in tara.
Descriere: (51 cm) asemanator cu Starcul galben, insa mai mare decat acesta. Prezinta gat gros relativ scurt, penaj alb, galben. Picioare roscate in perioada reproducerii si in restul perioadei verzui. La fel si ciocul care este roscat in perioada imperecherii, in restul perioadei fiind galbui-verzui.
Reproducerea: femela depune in general 4 oua pe care le cloceste timp de 23 de zile. Puii devin independenti dupa 45 de zile.
Hrana: insecte, in special lacuste, greieri, muste, paianjeni, broaste si rame.
Habitat: Starcul de cireada traieste in vecinatatea turmelor de bovine in nordul Africii ori din sud-vestul Asiei.

Fotografii de © Iliuta Goean

Descopera Delta Dunarii
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

lacul puiulet delta dunarii

Lacul Puiulet – loc de pescuit in Delta Dunarii

0
Lacul Puiuleț din Delta Dunării este un loc de pescuit destul de popular în rândul pescarilor sportivi/recreativi, datorită prezenței știucilor și bibanilor în apele...

RECOMANDAM