0

Generalitati: specie de starc rar intalnit la noi in tara.

Descriere: (51 cm) asemanator cu Starcul galben, insa mai mare decat acesta. Prezinta gat gros relativ scurt, penaj alb, galben. Picioare roscate in perioada reproducerii si in restul perioadei verzui. La fel si ciocul care este roscat in perioada imperecherii, in restul perioadei fiind galbui-verzui.

Reproducerea: femela depune in general 4 oua pe care le cloceste timp de 23 de zile. Puii devin independenti dupa 45 de zile.

Hrana: insecte, in special lacuste, greieri, muste, paianjeni, broaste si rame.

Habitat: traieste in vecinatatea turmelor de bovine in nordul Africii ori din sud-vestul Asiei.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…