joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariAcvariu Tulcea - Expoziția Pești marini și oceanici” la Centrul Muzeal Eco-Turistic...

Acvariu Tulcea – Expoziția Pești marini și oceanici” la Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizionați Expoziția ”Pești marini și oceanici” la Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării” (Acvariu Tulcea)

Expoziția ”Pești marini și oceanici” la Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării”În perioada februarie – iunie 2024, la Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării” din str. 14 Noiembrie, nr.1bis, publicul poate admira expoziția temporară ”Pești marini și oceanici”.

Expoziția completează seria expozițiilor temporare cu tema ”Valori ale patrimoniului muzeal” organizate de Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării”. Scopul acestora este de a oferi publicului ocazia de a aprecia piese care aparțin colecțiilor muzeului și care nu sunt prezentate în expoziția permanentă.

Exponatele aparțin Colecției de Ihtiologie – preparate umede.

Ce spun organizatorii:

Colecția de Ihtiologie – preparate umede a fost întocmită în anul 1995 și este formată din 240 de piese, din care ceea mai mare este reprezentată de exemplare donate de Compania Română de Pescuit Oceanic către ICEM Tulcea, în 1994.

În expoziție sunt prezentate 50 specii de pești, originari din Atlanticul de Est, Marea Mediterană, Marea Neagră, Marea de Azov, zonele tropicale (Caraibe, zona Indo-Pacifică, zona Japoniei). Aceste specii, majoritatea incluse pe Lista Roșie a IUCN, se remarcă fie prin forma atipică a corpului lor, fie printr-o strategie de reproducere și reproducere diferite printre peștii osoși, fie prin adaptări morfologice sau comportamentale deosebite, care îi ajută pe pești să scape de prădători, să-și procure hrana, să comunice între ei sau să își atragă partenerul/partenerii de reproducere.

Muzeul Ecoturistic „Delta Dunării”, cunoscut și sub numele de Acvariul Tulcea, și-a deschis ușile publicului la data de 25 februarie 2009. Acest muzeu a fost înființat în cadrul Programului Phare 2005 pentru Cooperare Transfrontalieră dintre România și Ucraina. Centrul găzduiește o expoziție permanentă ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural din Rezervația Biosferei Delta Dunării, alături de un acvariu public și diverse expoziții temporare.

Acvariul este echipat cu instalații moderne și are o capacitate de stocare a apei de 150 de tone. Aici puteți admira o colecție impresionantă formată din 24 de specii de pești indigeni întâlniți în Delta Dunării și Marea Neagră, 23 de specii de pești de recif, opt specii de nevertebrate marine și șase specii de corali aduse din Indonezia.

Sursa comunicat de presa ICEM Tulcea

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0