joi, 21 septembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariANPA pregateste un nou sistem de emitere permise de pescuit online

ANPA pregateste un nou sistem de emitere permise de pescuit online

ANPA testeaza o noua platforma online de eliberare permise de pescuit. Daca aceasta va fi disponibila la inceputul lui 2023 vom vedea.

UPDATE 31.12.2022: noul sistem de emitere permise de pescuit este online si oficial.

Pana atunci, am profitat si am testat noua platforma atat cat am putut si am creat un mic ghid de obtinere a permisului de pescuit online.

Ce trebuie sa stiti de la inceput ca sa nu munciti de pomana:

 1. Trebuie sa aveti o adresa de email valida. Emailul va fi folosit pentru crearea contului si pentru depunerea fiselor de captura.
 2. Trebuie sa aveti cunostinte temeinice despre legislatia de pescuit! Daca raspundeti gresit la una dintre intrebari, permisul nu se va mai putea genera pentru  CNP-ul dumneavoastra pentru o anumita perioada de timp. In momentul de fata raspunsul gresit nu blocheaza emiterea permisului. In viitor insa acest lucru va conduce la blocarea procesului pentru o perioada de timp. Reluarea procesului de emitere cu raspunderea gresita la intrebari va conduce la o noua blocare a procesului.

Fara aceste doua lucruri nu puteti intra in posesia permisului de pescuit ANPA.

Trebuie sa mai stiti ca: Pescarii recreativi au obligatia de a raporta catre ANPA, anual, situatia capturilor realizate prin pescuit recreativ pana la data de 28 februarie a anului in curs, pentru anul precedent.

Pasii obtinerii permisului de pescuit online din noua platforma online ANPA

Se acceseaza linkul de pe anpa.ro “Solicitare Permis Pescuit Recreativ”

Se apasa pe butonul “Persoane fizice”

Se alege una din optiuni: Obtine permis pentru generarea permisului de pescuit, sau Recuperare pentru recuperarea permisului de pescuit

Pasul 0

Aceasta pagina este destinata persoanelor interesate sa obtina un permis de pescuit recreativ valabil pentru Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate sau Marea Neagra. Pentru zonele contractate va rugam sa va adresati asociatiilor de pescari recreativi beneficiare de contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii in scop recreativ!

Se pot crea maxim 5 permise de la aceași adresă!

Pasul 1

Se incepe completarea datelor pentru generarea permisului. Introduceti Codul Numeric Personal si tipul de permis:

Permisul de pescuit recreativ obtinut este valabil numai insotit de Cartea de Identitate care a stat la baza emiterii acestuia si carnetul de membru pentru membrii asociatiilor!

De mentionat faptul ca, in situatia in care aveti permisul anului anterior suspendat nu veti putea obtine un alt permis pana la expirarea suspendarii.

Pasul 2

Se introduc datele: numele, prenumele si adresa de domiciliu conform datelor din Cartea de Identitate.

Atentie!Acest email va fi folosit pentru crearea contului si pentru depunerea fiselor de captura.

Atentie, la completarea numelui si prenumelui va trebui ca acestea sa inceapa cu litera mare, sa aiba cel putin 3 caractere si sa nu contina litere sau semne speciale altele decat spatiu sau cratima. In adresa completati localitatea si adresa dumneavoastra.
Important ca in campul email sa introduceti o adresa de email valida. Pe aceasta adresa veti primi un email de unde va veti putea activa contul ce se creaza in platforma Permise a ANPA. Acest cont va va permite sa va conectati la platforma atunci cand veti depune declaratiile de captura.
Atentie, nedepunerea declaratiilor de captura pentru fiecare tip de permis va conduce la imposibilitatea obtinerii permisului de acel tip anul urmator.

Pasul 3

Pentru eliberarea permisului trebuie să răspundeți corect la câteva întrebări din legislație

Dacă răspundeți greșit la una dintre aceste întrebări, permisul nu se va mai putea genera pentru acest CNP în următoarea perioadă

In momentul de fata raspunsul gresit nu blocheaza emiterea permisului. In viitor insa acest lucru va conduce la blocarea procesului pentru o perioada de timp. Reluarea procesului de emitere cu raspunderea gresita la intrebari va conduce la o noua blocare a procesului.

Pasul 4

Se verifica raspunsurile date la intrebarile din legislatia de pescuit

In ideea ca ati raspuns corect la cele 3 intrebari trecem la

Pasul 5

Se verifica daca aveti un permis de pescuit activ pe anul trecut

Daca ati avut permis anul precedent si n-ati depus declaratiile de captura necesare procesul se va bloca.

Pasul 6

Se genereaza permisul de pescuit si se creaza contul online aferent permisului de pescuit

 

La final se creaza un cont de unde:

• Veti putea descarca permisul/permisele ori de cate ori aveti nevoie de el/ele
• Veti putea depune notele de captura asociate partidelor de pescuit.

Descarcati permisul de pescuit

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

30 COMENTARII

 1. Sunt.trei zile.de.cînd mă.patimesc.să
  Recuperez permisul de pescuit acest
  An.amnumele.de utilizator.corect.parola.corectă.la
  Alocarea.nu.raspunde.am.datele.corcte.îmi.spune.că.ete.permisul.pe.acest
  An.dar.nu.raspunde.vrau.olamurire

 2. Mulți nu știu.cum trebuie completat
  Acel.formular care.trebuie trimis la.anpa
  Cantitatea de. Pește.cum.trebuie.raportată.anual.sau
  În.fieșcare.zi.va.rog respectos.un
  Răspuns. Să.știm

 3. Unde sunt descărcate permisele de pescuit pentru Dunăre pentru anul 2023? După ce i-am dat descărcare nu îl găsesc nicăieri!

  • salut. Imi cer scuze ca raspund sper sa nu gresesc. acolo unde ai dat pe descarca in partea de sus mie mi-a aparut imprimanta pe care o aveam instalata si acolo trebuia sa setezi unde vrei sa o descarci. Dupa aceea am vazut si eu sper ca ai inteles ce vreau sa-ti explic.

 4. buna dimineata, mi sa generat gresit permisul cu valabilitate limitata 31/12/2022-31/12/2022, care a fost sters de subsemnatul pe motiv ca nu era corespunzator cu ce solicitasem eu in data de 01/01/2023, ora 01.03. nu se mai poate recupera. ce este de facut?
  va multumesc!

 5. La mulți ani!
  Pentru cine a făcut permis ANPA în decembrie 2022, și nu a mai obținut aviz de la frontieră când a realizat că acest permis este valabil doar până la sfarsitul anului,se consideră că ar trebui să trimită fișă de capturi, atât timp cât nu a mai mers pe Dunăre?
  De asemenea, dacă faci 2 3 partide la crap pe Dunăre,prinzi condiții nefavorabile și nu prinzi niciun pește,cum procedezi cu fișa de capturi pentru a beneficia și în anul următor de permis pentru Dunăre?
  Trimiți fișa goală?
  Vă mulțumesc anticipat!

 6. Ufffff ! Alt an , alte metode, vom vedea, poate așa ” pescarii”vor scoate permise, poate și braconierii, electricienii vor dispare !!!!!

 7. Foarte bine in alte tari ca sa poti avea permis de pescuit trebuie sa faci scoala, sa mergi pe teren sa cureti maluri, sa stii dimensiunile corespunsatoare a pestilor ect.
  Si eu am facut scoala si nu este asa de greu, e un lucru bun.

  • In momentul de fata raspunsul gresit nu blocheaza emiterea permisului. In viitor insa acest lucru va conduce la blocarea procesului pentru o perioada de timp. Reluarea procesului de emitere cu raspunderea gresita la intrebari va conduce la o noua blocare a procesului.

   • Pai la mine a fost o intrebare legata de Dunare si la final am primit raspuns gresit legat de ceva despre Marea Neagra. Am incercat sa fac din nou si nu merge.

 8. Domnilor legiuitori, ca sa puteti pune intrebari, trebuie intai sa invatati oamenii. Sa asigurati, fie si online, un suport. Un curs, cateva intrebari grila pregatitoare. Ceva cam ca la scoala de soferi. Hai ca nu e asa greu sa activati cateva sinapse in plus.

 9. Nu stiu cat de legala este treaba cu testarea in cadrul obtinerii permisului de pescuit. In lege nu exista aceasta conditionare. Legea spune ca permisul de pescuit este dat de anpa gratuit. Atat. Nu spune ca este dat de anpa gratuit in urma unei testari.

  • Am testat, asa cum este azi definita platforma, nu exista constrangere in emiterea permisului de pescuit daca nu raspunzi corect sau deloc la intrebari.
   Cum o fi dupa ce trece de perioada de teste si intra in productie, vom vedea.

 10. Multumim pentru info. Sper sa mearga mult mai bine decat vechea aplicatie care se bloca zile intregi.
  Treaba cu intrebarile din legi e binevenita!

Comments are closed.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

lacul lumina delta dunarii

Lacul Lumina – loc de pescuit in Delta Dunarii

0
Lacul Lumina din Delta Dunarii este un loc excelent pentru pescuit, cu o mare varietate de pești, cum ar fi știuca, crapul, somnul și...

Pescuitul în luna octombrie

Bancuri cu pescari

Bancuri haioase cu pescari

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0