sâmbătă, 20 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformari20 august 2010, Ziua portilor deschise la Cetatea Noviodunum

20 august 2010, Ziua portilor deschise la Cetatea Noviodunum

Vineri, 20 august 2010, intre orele 9.00-16.00, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea in colaborare cu partenerii sai: University of Cambridge, University College of London, University of Southampton, Primaria Isaccea, Muzeul Brailei, Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Academia Romana – Filiala Iasi, Institutul de Arheologie Iasi, organizeaza „Ziua porților deschise la Cetatea Noviodunum”.

Colectivele de cercetare roman si britanic va invita, la Isaccea, sa vizitati Cetatea Noviodunum si expozitiile organizate cu aceasta ocazie la Centrul de Studii Noviodunum (baza arheologica).

Manifestarea din acest an, aflată la a V-a ediție, se adresează comunității locale, instituțiilor locale, județene și naționale, comunității științifice, fiind o modalitate de popularizare și punere în valoare a patrimoniului istoric și arheologic din zona orașului Isaccea. Totodata, arheologii își prezintă rezultatele muncii lor și vor sa sensibilizeze populatia orasului pentru a proteja, conserva, promova si valorifica patrimoniul cultural si natural local, care reprezintă o alternativă viabilă pentru dezvoltarea turistică și viitorul localității. Existenta unui sit arheologic in cadrul unei comunitati are rolul de a impulsiona comunitatea locala de a-si cauta „radacinile”, identitatea culturala, de a constientiza apartenenta la un spatiu istoric si cultural. Colectivul de cercetare al șantierului arheologic Noviodunum, va prezenta cu acestă ocazie un proiect de conservare și punere în valoare a monumentelor de pe incinta de sud-est a cetatii Noviodunum si planul pentru amenajarea viitorului muzeu de sit.

Se va relansa site-ul web: http://www.noviodunum.ro/, care in ultimii doi ani a fost o platforma media de promovare, atat in randul specialistilor, cat si a turistilor sau a iubitorilor de istorie si arheologie a Sitului arheologic Isaccea [Noviodunum]. In ultimii ani numarul celor care utilizeaza internetul in Romania a crescut vertiginos si continua sa creasca. Principalul scop al demersului nostru, a fost acela de prezentare a sitului arheologic Isaccea [Noviodunum], de a populariza si atrage un numar cat mai mare de vizitatori, mai ales ca obiectivul nostru se afla pe unul dintre principalele trasee turistice ce merg spre Delta sau spre Mare.

Programul începe la ora 9.00 și cuprinde vizitarea expozițiilor din cadrul Centrului de studii Noviodunum (baza arheologica), a sitului arheologic. Pentru această manifestare au fost invitate oficialități locale, reprezentanți ai instituțiilor județene, ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, mediului de afaceri, locuitori ai orașului. De asemenea, asteptam sa participe la acest eveniment cultural, marele public, iubitor de istorie si arheologie.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0