luni, 4 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariActiune de hranire a pasarilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Actiune de hranire a pasarilor din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Conditiile meteorologice nefavorabile din ultima vreme, in special fenomenul de inghet, au produs lipsa hranei si a apei pentru fauna salbatica din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si au determinat cautarea unor noi zone de hranire, in special de catre speciile de pasari de apa.

Astfel, in cadrul districtului ecologic Mihai Viteazu, au fost observate aglomerari de pasari de apa, din speciile lebada de vara si iarna, rate, cormorani, pescarusi, ferastras mic.

In vederea prevenirii aparitiei unor mortalitati, in data de 15 februarie 2012, agentii ecologi din districtul sus-amintit, cu sprijinul sponsorului SC Agropanis SRL din localitatea Baia, au participat la o actiune de hranire a pasarilor. Au fost distribuite circa 300 kg de mei, sorg, ovaz, borceag, grau, ce au fost imprastiate pe mal si pe suprafata inghetata a lacului Golovita, in apropierea canalului 5 de pe grindul Lupilor.

Sursa: Comunicat de presa ARBDD 16.02.2012

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0