miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariCe am mai aflat despre taxele de intrare pe teritoriul Rezervatiei Biosferei...

Ce am mai aflat despre taxele de intrare pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in 2010

Vorbim aici de Permisul de intrare in scop turistic, Permisul de acces in rezervatie pentru turisti, Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni, Permis de acces pentru autovehicule pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”. Sa le luam pe rand:

1. Referitor la Permisul de intrare in scop turistic pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” taxa in valoare de 10 lei, perceputa de Consiliul Judetean Tulcea, lucrurile sunt clare.

Persoanele fizice, care intra pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, in scop turistic, au obligatia obtinerii permisului de intrare in scop turistic. Sunt scutiti de aceasta taxa: copiii, elevii, studentii, persoanele cu dizabilitati, veteranii de razboi, fostii detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989, care fac dovada situatiei lor.

Permisul de intrare reprezinta documentul care permite intrarea turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si este conditionat de plata taxei de intrare.

Taxa de intrare se poate achita la sediul A.R.B.D.D. Tulcea str. Portului nr. 34 A, de Luni – Vineri: 08.00 – 16.00 sau la persoanele juridice si persoanele fizice autorizate care detin unitati de cazare pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” (hotel, motel, pensiune, hotel plutitor, casa de vacanta etc.), autorizate conform legii sau in curs de autorizare, care au obligatia de a incasa taxa de intrare in scop turistic in Rezervatia Biosferei “Delta Dunarii” de la turisti, in baza contractelor de mandat incheiate cu Consiliul Judetean Tulcea. In cazul in care detineti deja permisul de intrare, trebuie sa-l prezentati la unitatea de cazare pentru a-l inregistra. In cazul in care intrati pe teritoriul Rezervatiei Biosferei ,,Delta Dunarii’’ in scop turistic fara permisul de intrare si nu sunteti cazat la o unitate turistica autorizata riscati o contraventie de 10 ori fata de valoarea taxei. Vezi documentul suport.

2. Referitor la Permisul de acces in rezervatie pentru turisti, Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni si Permisul de acces pentru autovehicule in Rezervatia Biosferei ,,Delta Dunarii’’ conform Ordinului ministrului mediului nr. 610/2009, un ordin ce tot a fost modificat (vezi Ordinul nr. 954 din 6 iulie 2009, Ordinulul nr. 1775/30.12.2009).

Tarifele prevazute la pozitiile 22 – 24 au fost suspendate ultima oara pana la data de 31 martie 2010. Pana acum nu a aparut modificarea modificarilor, deci banuim taxele au intrat in vigoare, desi ar trebui sa se aiba in vedere faptul ca o persoana este obligata sa achite atat Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, cat si Consiliului Judetean Tulcea un tarif sau o taxa pentru aceleasi servicii prestate, aspect ce contravine principiului evitarii dublei impuneri.

Pana una alta, achitarea Permisului de acces in rezervatie pentru turisti nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989.

Unde se achita aceste taxe daca or fi in vigoare? La sediul A.R.B.D.D. Tulcea pentru ca asa specifica Ordinul ministrului mediului nr. 610/2009 … deocamdata.

Care sunt tarifele:

 • Permisul de acces in rezervatie pentru turisti se va achita diferentiat pe zi/saptamana/an : 5lei/15lei/30lei
 • Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni se va achita diferentiat pe an/sejur: 100lei/20lei
 • Permisul de acces pentru autovehicule se va achita diferentiat pe an/zi : 100lei/10lei

Mergand pe principiul celor 2 suspendari (pana la 31.12.2009 si apoi pana la 31.03.2010) de pana acuma a respectivelor taxe (Permisul de acces in rezervatie pentru turisti, Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni si Permisul de acces pentru autovehicule) asteptam sa vedem ce se intampla in continuare. Recomandam o informare in prealabil privind aceste ultime trei taxe.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

3 COMENTARII

 1. Da platim ca suntem fraieri…sunt curios daca Vantu cand vine cu elicopterul de la Bucuresti trece intai prin Tulcea sa isi plateasca taxele de acces in Delta…nu vedeti fratilor ca am ajuns niste papagali ridicoli…si macar daca cineva ar face ceva cu acesti bani…nimic pentru Delta totul pentru EI!!!SI BUZUNARELE LOR.Culmea e ca tot ei „lupta” pentru Delta…cand vom vedea macar indicatoare directionale sau puncte de colectare deseuri…sau macar cateva amenzi pentru depasirea vitezelor maxime de deplasare in zonele unde se impun restrictii…???Cu cat striga mai tare ca o pazesc cu atat o pustiesc mai tare,in plin centrul Tulcei se deverseaza non stop prin gurile de canalizare toate dejectiile orasului…alo…garda de mediu…alo- alte organizatii si asociatii mai mult sau mai putin guvernamentale unde sunteti???pardon e criza…

  -de respectarea regulilor de navigatie nu mai discutam si aici am eu niste fiinte dragi in mod special…
  ai noroc daca trec pe langa tine si nu iti rastoarna barca…cine nu crede inseamna ca nu a prins niciun sfarsit de saptamana la pescuit pe canalele Deltei…si sa vedeti atunci…
  -Mitici umflati in pene…cu fite „mai nene” cat cuprinde si bineinteles borfeturile dezbracate intinse pe salupe…se uita prin tine ca boi si rad cand te vad cum te ti de barca…(bineinteles sunt si ei niste oameni care vor sa se odihneasca dupa ce au furat o saptamana intreaga)… din Bucuresti ne dau lectii pe sticla – ei fiind specialistii si analistii cei mai buni de la politica ,economie pana la fotbal si civism…
  -iar de pescuit nu mai vorbim ca sunt”tatici”
  -EXACT comportamentul de pe sosele il au si pe apa… neamuri proaste si fitosi, le stiu pe toate, au pareri…sunt informati…sunt cei mai cei…propun sa li se monteze faruri si girofaruri ca sa ne ferim toti ca de …trece un Mitic…
  -indivizi cu ochelari de soare (chiar daca ploua)si neaparat ceva cat mai de fite orice nu conteaza…da sa fie „de marca”…-jalnicilor scapatati voi credeti ca „ne dati pe spate”! peste tot pe unde napaditi si pustiiti lasati in urma voastra greata si dezgust.
  GHIOBARLANIA,NESIMTIREA si MARLANIA sunt prea gingase pentru a va caracteriza! Nu conteaza ca deranjati, ca jigniti, ca mai sunt si altii, voi sa fiti primii,voi sa va simtiti bine -restul nu conteaza -gunoaielor!

 2. da,platim ca sa protejam natura.dar cum ramane cu cei care trebuie sa pazeasca la buna -starea ei? concret am sa va povestesc cum in rezervatia de la vadu, intr-o 1 ora pot strange 20 de tuburi de cartuse.va dati seama ce se braconeaza acolo?sa va zic de plaja plina de plase monofilament? de 3 delfini morti anul acesta vazuti de mine pe plaja,un pui de rechin si o gramada de dorada.autoritatile inchid ochii la ajutoarele astea de braconaj.sunt mana in mana cu ei.pacat ca nu cauta nimeni sa salveze totusi natura…daca vrea cineva amanunte stau la dispozitie cu informatii si promit ca voi venii cu dovezi ale tuburilor de cartuse si poze cu plasele.toate din rezervatie.

 3. buna.Deci in continuare o sa inpartim tara asta in functie de cine pune mana pe o halca din ea ,dupa cate stiu orce orce raulet are la varsare in alt rau mai marisor o mini delta si asa de la mini pana la cea mare, avem in tara cam 50 de mii de delte,va sugerez sa puneti taxe peste taxe si taxa ca exista taxa ca doar ,dupa cate stiu primarul din tulcea este var cu mazare si de ce sa nu taxam teritoriul romaniei in functie de neamuri .am fost in delta am platit de 3 ori ceia ce spun ei dar ce sa vezi ,au ingradit cu garduri pancarte de dirijare pe care scrie ,,ACCES INTERZIS PROPRIETATE PRIVATA ”dirijan-dute pe niste canale ca a trebuit sa inpingem lotcile de ne-a esit ochii NU NU MAI E DELTA NOASTRA A ROMANILOR [moderat] -asta e purul adevar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM