vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariComunicat de presa ARBDD privind aparitia Ordinului privind practicarea pescuitului recreativ /...

Comunicat de presa ARBDD privind aparitia Ordinului privind practicarea pescuitului recreativ / sportiv in perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anunta aparitia Ordinului privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ / sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ / sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ /sportiv in ariile naturale protejate, emis in comun de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (159/24 iunie 2011) si Ministerul Mediului si Padurilor (1266/18 aprilie 2011) si publicat in Monitorul Oficial al României, Partea 1, nr. 511/19 iulie 2011.

Prezentul ordin prevede la Art. 1. – alin. (2). ca: Atribuirea dreptului de pescuit recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale, inclusiv din perimetrul ariilor naturale protejate, se face de catre administratorii resursei acuatice vii, in conditiile legii.

Art. 2. al Ordinului privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ / sportiv prevede ca: Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in perimetrul Rezervatiei Biosfeni „Delta Dunarii” se face in baza permiselor de pescuit recreativ / sportiv emise si eliberate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei ‘Delta Dunarii’.

Permisul de pescuit recreativ / sportiv este, potrivit Art. 4:

 • un document cu regim special, inseriat;
 • este nominal si netransmisibil;
 • se elibereaza anual.

Pentru zonele de pescuit receativ / sportiv din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, procedura privind emiterea si eliberarea permiselor de pescuit recreativ / sportiv se aproba prin decizie a guvernatorului Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Potrivit Ordinului privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ / sportiv: Pescuitul recreativ / sportiv in ariile naturale protejate se practica pe baza regulamentului de practicare a pescuitului recreativ sportiv prevazut in anexa nr. 2 (Art. 7. – (1)).

Regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv prevede ca detinatorii de permise de pescuit  recreativ/sportiv au urmatoarele obligatii (Art. 5.):

 • sa respecte legislatia privind desfasurarea pescuitului recreativ / sportiv;
 • sa se legitimeze si sa prezinte documentele solicitate de organele de control abilitate;
 • pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, sa detina permis de acces eliberat de Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”
 • sa pastreze curatenia in zona de pescuit.

Zonele de pescuit recreativ / sportiv din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” sunt prevazute in anexa nr. 3.

Textul integral al Ordinului privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului reereativ / sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului reereativ / sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ / sportive in ariile naturale protejate este disponibil pe site-ul oficial al ARBDD: www.ddbra.ro .

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii 29 Iulie 2011 COMUNICAT DE PRESA

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

8 COMENTARII

 1. nu cred sau daca le citesc nu le pasa. eu le-am scris prin martie si nu am primit nici un raspuns. am insistat din nou cu mail catre ei saptamana trecuta si pana acum nimic.

 2. Pentru ARBDD: Va rog sa gasiti o modalitate de a veni in sprijinul pescarilor din tara in legatura cu eliberarea permiselor de pescuit, de acces, etc. Este foarte incomod pentru noi cei care venim de la distante de sute de km, sa ne planificam timpul dupa programul dvoastra de lucru. Eu de exemplu, ajung in Tulcea pe la 2-3 dimineata si ar trebui sa pierd o zi de pescuit pentru a-mi scoate permisul. Va propun sa gasiti o modalitate de plata prin virament, trimiterea actelor prin posta, fax sau e-mail, completarea permiselor si eliberarea acestora la orice ora de catre un ofiter de serviciu, un portar ceva, pe baza de registru si semnatura. Daca nu aveti o persoana de-a dvoastra care sa faca acest lucru, puteti incheia o conventie cu cineva, contracost, eventual cu plata suportata de noi.
  Este o propunere de care va rog sa tineti cont, pentru ca stiti foarte bine, pescari aflati in situatia asta sunt cu miile in tara si v-ar ramane toti recunoscatori.
  Cu stima,

 3. Domnul Razvan Petrescu are foarte mare dreptate! Este o mare pierdere de timp si, pentru noi cei care nu suntem din zona, timpul este foarte important! Trebuie sa ajungi in Tulcea in timpul programului de lucru, trebuie sa depui actele, sa astepti pana ti se elibereaza permisul si abia apoi sa te indrepti spre zona de pescuit/cazare! Sunt ore bune pierdute inutil! Sa speram ca se va gandi cineva si la aceasta problema?

 4. AR FI BINE SA PUTEM ACHITA TOATE TAXELE DE PESCUIT SI INTRARE IN DELTA SI BARCA PRIN MANDAT POSTAL FARA SA MAI FIMOBLIGATI SA TRECEM PE LA BIOSFERA PT A RIDICA PERMISELE RESPECTIVE. EU VIN CU BARCA AGATATA DE MASINA SI TREBUIE SA DEVIEZ TRASEULPLUS CA AJUNG IN JUR DE ORA 5 DIMINEATA LA TULCEA SI ESTE INCHIS LA SEDIU.

 5. Buna ziua,

  Doresc sa aflu de unde pot obtine acest permis si daca exista restrictii cu privire la zonele de pescuit din Delta Dunarii. As mai dorii sa aflu daca acest permis este valabil si pentru Dunare si daca nu este va rog sa-mi spuneti daca exista un permis pentru intreaga delta respectiv toata Dunarea. Va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM