joi, 7 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariDacia. Razboaiele cu Romanii. Volumul I. Sarmizegetusa - lansare carte la Tulcea

Dacia. Razboaiele cu Romanii. Volumul I. Sarmizegetusa – lansare carte la Tulcea

Asociația Pro Noviodunum, beneficiara proiectului ”File de istorie” finanțat de Primăria Municipiului Tulcea, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea și graficianul Radu Oltean vă invită vineri, 15 noiembrie, ora 14.00 la Muzeul de Istorie și Arheologie (Parcul Monumentului) pentru prezentarea cărții Dacia. Războaiele cu Romanii. Volumul I. Sarmizegetusa.

Volumul Dacia. Războaiele cu Romanii. Sarmizegetusa este un proiect amplu, pregătit de Radu Oltean de-a lungul unei cercetări și munci de patru ani. Cartea, tipărita în condiții grafice deosebite, cuprinde aproximativ 200 de ilustrații – reconstituiri, gravuri, stampe de epocă, hărți, fotografii aeriene și artefacte etc.

Dincolo de grafica spectaculoasa ce recreează prin culoare și detalii lumea dispăruta a dacilor, volumul prezentat își propune sa răspundă la întrebările și curiozitatea pasionaților de istorie prin textul ce îl însoțește.

În cadrul acestui eveniment, autorul va prezenta ilustrațiile originale din carte, va oferi explicații și detalii inedite din proiect.

Prin acest volum, autorul își propune o noua perspectiva asupra istoriei, abordând un subiect de actualitate și neinfluențat de prejudecați ideologice. Volumul este gândit ca o recuperare a trecutului, respectând adevărul istoric, într-un limbaj accesibil atât tinerilor cât și adulților.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0