vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariExpozitia de arta plastica Mirajul apelor la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii

Expozitia de arta plastica Mirajul apelor la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii

In perioada iulie-august 2012, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, din cadrul ICEM Tulcea, este deschisa expozitia de arta plastica Mirajul apelor, unde pictorul Cicerone Ciobanu expune 128 de lucrari acuarela, avand ca sursa de inspiratie spatiul deltaic, integrarea viului (pasari, pescari) in peisajul specific Deltei Dunarii.

Considera o „intamplare fericita” faptul ca locuieste, de zeci de ani intr-o zona in care formele de relief, de la delta la munte, se imbina armonios. Aceasta ii ofera mereu subiecte pentru care are evidente afinitati, in sensul ca acestea corespund sensibilitatii lui, dar si inclinatiei spre contemplativitate.

Pictorul mediteaza indelung asupra spatiului plastic pe care il (re) organizeaza mereu, cu renuntari si reluari. De aici impresia „repetarii” unor subiecte ori procedee. Diferentele intre lucrari sunt date de dominantele de culoare, contrastele diferite, tipul de compozitie (inchisa/ deschisa, dinamica/statica)

Caracteristic (si profund original) universului plastic al lui C. Ciobanu este modul  in care pune in valoare centrele de interes. Acolo unde culoarea tinde spre puritatea ei apare suprapunerea grafica printr-o modulatie a liniei, amplificand intensitatea si stralucirea cromatica.

Exista un contrast destul de curios intre grafica subiectului (care intotdeauna coincide cu unul sau chiar mai multe centre de interes) si armonia prin fuzionare, la margine sau in masa, a culorilor, implicit a intregului.

Format la Scoala ieseana (clasa prof. A. Podoleanu si prof. C. Radinschi), promotia 1976,  Cicerone Ciobanu marturiseste ca a gandit expozitia ca pe un omagiu adus memoriei maestrilor sai de acum patru decenii. Atunci s-a simtit intai atras de acuratetea tehnicii in acuarela pe care, de-a lungul anilor, a incercat sa o aprofundeze mereu.

Membru al Uniunii Artistilor plastici din Romania, pictorul C. Ciobanu are numeroase participari la expozitii (personale sau de grup) organizate in Tulcea, Bucuresti, Galati, Saint Nazaire, Citadelle de Bordeaux (Franta), multe din lucrarile sale fiind incluse in colectii de arta personale sau ale muzeelor din tara si strainatate.

Iubitorii acestui gen de arta sunt asteptati de marti pana duminica, intre orele 1000-1700, avand totodata si posibilitatea achizitionarii lucrarii/lucrarilor preferate.

Sursa comunicat ICEM Tulcea

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM