vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariPadurea Letea inclusa intr-un proiect de protejare

Padurea Letea inclusa intr-un proiect de protejare

Veste buna citita astazi: Pădurea Letea va fi protejată împotriva incendiilor şi a animalelor crescute în stare de libertate în Delta Dunării printr-un proiect derulat de asociaţia „Danubiu” şi finanţat de UE prin POS Mediu cu peste 7,2 milioane de lei.

Citam mai departe: Proiectul „Conservarea Pădurii Letea” a fost prezentat luni şi are drept obiective stoparea păşunatului excesiv de animalele crescute în libertate în Delta Dunării, reducerea riscului apariţiei incendiilor şi a impactului turiştilor asupra eco-sistemului zonei.

„Pădurea Letea este în pragul distrugerii din cauza păşunatului excesiv, a incendiilor şi a turismului dezorganizat, iar proiectul nostru integrat poate să stopeze aceste pericole majore. Mii de cai şi sutele de vite din pădurea Letea au afectat deja covorul erbaceu, determinând regresia eco-sistemului”, a declarat pentru AGERPRES preşedintele asociaţiei ‘Danubiu’, Grişa Ivanov.

Practic, în cadrul proiectului, Pădurea Letea va fi înconjurată de un gard din sârmă ghimpată cu o lungime de 22.300 metri lineari, vor fi amenajate trei oboare pentru caii şi vitele crescute în stare de semi-sălbăticie, cinci puncte de stingere a incendiilor, vor fi amplasate panouri informative şi se va achiziţiona un tractor cu ajutorul căruia periodic se va trasa o bandă de protecţie a pădurii împotriva incendiilor.

Sursa:  Ziarul de Tulcea

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM