marți, 16 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariRowmania Fest - Trei zile de festival la editia a treia

Rowmania Fest – Trei zile de festival la editia a treia

Rowmania Fest și Ivan Patzaichin aduc la Tulcea un weekend cât un concediu! Între 31 august și 1 septembrie, reluăm de unde-am lăsat toate întâmplările de anul trecut și aducem lucruri noi: primul triatlon desfășurat la Tulcea – Delta Rowmania Triathlon, precum și finala națională a campaniei “Descoperă Rowmania”. Așa că vom avea competiții de vâslit pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, în canotci de 2 și de 10+1, competiții de alergare, înot și bicicletă în cadrul triatlonului Deltei, concerte pe Faleză și la Casa Avramide, sosirea participanților TID înainte de etapa finală a maratonului pe Dunăre, dezbateri și târguri de proiecte de dezvoltare durabilă în Deltă, paradă de cai de rasă, experiențe culinare specifice Deltei, proiecții de filme în Piața Civică și la Casa Avramide, și expoziții de fotografie.

rowmania-fest

Vom avea câte ceva pentru fiecare în aceste trei zile, și sper că în acest fel vom reuși ceea ce ne-am propus atunci când am inițiat festivalul acum trei ani: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii și să revii. După cum am promis anul trecut, aducem activități noi, care se potrivesc cu ecoturismul și turismul de bun simț pe care le promovăm în orice împrejurare. Ca urmare, pe lângă atracțiile Festivalului, vă invităm să participați la primul triatlon organizat vreodată la Tulcea, o etapă în circuitul național de triatlon. După cum vedeți, orice-aș face, ajung înapoi la competițiile sportive! ” a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului.

„Devenit exemplu de bune practici în promovarea turismului ecologic, ROWMANIA FEST se bucură de sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Tulcea și al locuitorilor săi, dornici de a-și prezenta cu mândrie tradițiile. Lăudăm inițiativa domnului Ivan Patzaichin de a aduce varietate proiectului ajuns la cea de-a treia ediție, reușind astfel să antreneze cât mai mulți oameni în această manifestare, în care sportului i se recunoaște adevărata valoare. Felicitări organizatorilor și mult succes participanţilor!” a completat Constantin Hogea, Primarul municipiului Tulcea.

Mă bucur că putem contribui la organizarea acestui eveniment prin care celebrăm sportul de performanţă şi prin care promovăm Tulcea şi Delta Dunării ca destinaţii turistice de excepţie. Invit locuitorii judeţului să ni se alăture la această sărbătoare, pentru că toate aceste manifestări, concerte, întreceri sportive, au menirea să ne apropie de natură şi de frumos. ” a declarat Horia Teodorescu, Preşedintele Consiliului Județean Tulcea.

Festivalul este mai bogat decât în anii precedenți. Cele mai notabile noutăți sunt includerea în programul zilei de duminică a triatlonului Delta Rowmania, etapă în circuitul național de triatlon, precum și organizarea finalei naționale a campaniei „Descoperă Rowmania”, de competiții de viteză pentru canotci de 10+1. Campania „Descoperă Rowmania” s-a desfășurat în perioada iulie – august în Călărași, Giurgiu, Tîrgu-Mureș, Galați, Alba Iulia și Arad, iar câștigătorii etapelor locale din aceste orașe sunt invitați să se întreacă cu câștigătorii etapei din Tulcea, într-o finală națională ce va avea loc duminică, 1 septembrie, pe lacul Ciuperca.

Vom extinde, de asemenea, componenta cultural-artistică a festivalului: propunem două momente speciale din Spectacolul Comunităților Locale, dedicate oamenilor din Luncavița și din Mila 23, și tradițiilor acestora. Pe toată durata festivalului, la Casa Avramide, poate fi vizionată expoziţia de fotografie „DUNĂREA – carte deschisă” a Casei  Fotografilor Maghiari – Casa Mai Manó, expoziție itinerată de Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

Cele trei seri de concerte Rock n’ Row, de pe Faleză, completate de concertele de la Casa Avramide, oferă muzică din toate genurile, de la rock și jazz, muzică de taraf sau unplugged, cu trupe și interpreți de excepție – Sarmalele reci, Direcția 5, The R.O.C.K., Taraf de Haidouks, Nightlosers, Urma, Ada Milea, Călin Grigoriu & Friends. Vom avea proiecții de filme în Piața Civică și avanpremiera, la Casa Avramide, a celui de-al doilea episod al seriei Wild Carpathia, o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, care îl are printre protagoniști pe Ivan Patzaichin.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 și DC Communication, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea, Consiliului Județean Tulcea, și al Autorității Naționale de Turism.

Organizatorii mulțumesc tuturor prietenilor Festivalului – Apa Nova, MOL România, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Deltacons Tulcea, Administrația Națională Apele Române, Tour International Danube (TID), Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Casa Fotografilor Maghiari – Casa Mai Manó, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea, Asociația de Ecoturism din România, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), American Nautics, și partenerilor media – TVR, Radio România, Antena 3, Observator, B1Tv, PrimaTv, RealitateaTv, RTV, Evenimentul Zilei, Hotnews.ro, Realitatea.net, GSP.ro, Gazeta Sporturilor,  Șapte Seri, Radio Delta, Kamikaze,  Decât O Revistă, Dordeduca.ro, Zeppelin.ro, Feeder.ro, Yachting Pleasure, iubesctulcea.ro, care au contribuit generos la buna desfășurare a celei de-a treia ediții.

Detalii suplimentare gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/211561922339411

 

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0