miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariStiri de bine din Dobrogea de Nord - decembrie 2015

Stiri de bine din Dobrogea de Nord – decembrie 2015

S-a finalizat proiectul de reabilitare si modernizare a monumentului paleocrestin de la Niculitel („Reabilitare şi modernizare imobil – conservare monument paleocreştin Niculiţel“).

bazilica 2

Investitia s-a ridicat la peste 11 milioane de lei, bani proveniti de la Uniunea Europeana. O noua constructie, care, incepând din 2016, va constitui obiectivul vizitelor turistilor si ale locuitorilor judetului Tulcea. (foto CJ Tulcea)

  • S-a incheiat proiectul de reconstructie ecologica  „Reconstructia ecologica a terenurilor apartinând domeniului public al Consiliului Local Mahmudia in cadrul incintei agricole Carasuhat din Delta Dunarii” , lucrari incepute in luna iulie 2014. Prin acest proiect s-a realizat reconectarea a 924 ha la circuitul natural prin refacerea sistemului hidrologic, refacerea si conservare a 18 tipuri de habitate, tinând cont de nevoile socio-economice ale locuitorilor din zona, plantarea cu cu Salix alba, Populus alba si Fraxinus excelsior/angustifolia a 10 hectare de teren, s-au realizat 20 de panouri informative pentru aplicarea masurilor de conservare, 10 semne de avertizare si limitare a vitezei si 300 de geamanduri care delimiteaza zonele de interes pentru conservare.
  • Locuitorii orasului Tulcea si cei care au domiciliul in localitatile limitrofe Deltei Dunarii nu vor mai plati permisul de acces in rezervatie.
  • A fost renovata portiunea de drum judetean 229 dintre satul Alba si comuna Valea Teilor.
  • S-a incheiat proiectul “Imbunatatirea starii de conservare a biodiversitatii sectorului pontic din RBDD prin constientizare, informare, vizitare” implementat Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Prin acest proiect s-a construit un Centru de vizitare in Sulina, realizat prin utilizarea de materiale naturale locale, cu consum redus de energie si cu un impact minim asupra mediului, care va furniza vizitatorilor o experienta legata de caracterul natural si cultural unic al sectorului pontic al RBDD, s-au amenajat doua puncte de informare la sediul ARBDD din Tulcea si la Centrul de Informare de la Crisan, 4 trasee tematice marcate cu panouri/ansambluri de informare insotite de un ghid, materiale de informare referitoare la biodiversitatea sectorului pontic al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, tiparite si distribuite (ghid de flora si fauna cuprinzând elementere caracteristice zonei pontice din RBDD, pliante individuale pentru diferitele specii si habitate pontice din RBDD, minialbum cu imagini din RBDD), s-au organizat doua seminarii de informare, doua sesiuni de instruire in domeniul informarii si constientizarii publicului pentru personalul ARBDD si un studiu privind rezultatele evaluarii impactului activitatilor de informare-constientizare din cadrul proiectului.
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM