duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăJurnal de calatorieVizitand cetatea Halmyris

Vizitand cetatea Halmyris

Accesul la situl arheologic este extrem de usor, fiind situat la aproximativ 200 m de soseaua ce leaga Murighiol de Dunavatu de Sus. De fapt este vizibil de la sosea, pe partea stanga in sensul catre Dunavatu de Sus, undeva pe la jumatatea distantei dintre cele doua localitati.
Intrarea in situl arheologic se face dupa ce platiti o taxa de 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii. Momentan s-au reconstituit poarta de intrare in cetate (poarta de vest) si parte din zidul de fortificatie, s-au protejat Basilica si Thermele (baia, mai pe romaneste, cu bazine pentru apa calda, rece). Ai acces in Basilica, dar cand am fost noi, cripta era inchisa ca urmare a unor lucrari de restaurare si intretinere. Ar fi fost interesant sa vizitam si aceasta parte, de aceea vom reveni.
Thermele sunt protejate de o constructie de protectie, prin ingradire, dar ai vizibilitate maxima si pe noi nu ne-a deranjat la vizionare, nici chiar la fotografiere. De la ghid am aflat ca la stanga cladirii de protectie de la Therme era portul naval, deci apa era foarte aproape. In zona s-a gasit o inscriptie ce contine formularea vicus classicorum adica satul corabierilor. In ansamblu, situl arheologic este exploatat, existand numeroase sapaturi ce au scos la iveala ziduri, resturi de vase mari de ceramica.
La final, va recomandam daca aveti drum prin zona sa vizitati aceasta cetate. Si daca doriti sa vedeti mai multe fotografii dati clik aici.
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM