0

Atunci cand ajungi in Sfantu Gheorghe trebuie neaparat sa faci o plimbare cu barca inspre Sacalin. De fapt, nu poti spune ca ai vizitat Delta Dunarii daca nu te-ai plimbat macar odata cu barca pe canale si lacuri. In Sfantu Gheorghe gasesti peste tot anunturi cu plimbari in Delta cu barca, deci nu trebuie sa-ti faci griji din acest punct de vedere. Doar sa gaseti ceva cu pretul accesibil pentru tine.

Plimbarea pana la epava remorcherului Tuzla este o tura clasica oferita de localnicii din Sfantu Gheorghe. Timpul de parcurgere cu pauzele dedicate admirarii peisajului si a sedintelor foto este de 2 – 3 ore. Nu o sa fim prea detaliati in descriere pentru ca va lasam pe voi sa descoperiti frumusetea traseului.
Se pleaca din noul port din Sfantu Gheorghe, se intra pe canalul Turcesc ca apoi prin canalul Ciotica strajuit de stuf sa ajungi in Marea Neagra. Aici te vei afla intr-un loc in care se duce o lupta eterna intre apa dulce si cea sarata, un loc unde nu nu mai vezi malurile, nu mai ai repere. Atunci cand pasesti prin apa ce abia iti trece de glezne ai o senzatie ca te aflii la capatul lumii. Merita din plin sa ajungi aici si sa petreci jumatate de ora din viata ta in acest loc! Daca ai noroc, in calatoria ta vei fi insotit de delfini si de bancuri de chefali.

Dupa ce-ti incarci bateriile cu energie ghidul te va purta catre cea mai ramas din remorcherul Tuzla prezent in zona de prin anii ’70 si vei afla din mersul barcii povestea epavei.
In drumul de intoarcere vei trece pe langa coloniile de pelicani, pescarusi, chire si cormorani de pe insula Sacalin, dar le vei observa de la distanta pentru ca zona este strict protejata si nu este permis accesul. Prin Melea se intra pe canalul Turcesc, ca la final, in apropiere de bratul Sfantu Gheorghe daca ghidul doreste sa va poarte pe un mic canal “secret”. Aici se incheie calatoria noastra.

Detaliat, traseul parcurs de noi se prezinta astfel: localitatea Sfantu Gheorghe – traversare bratul Sfantu Gheorghe – Canalul Turcesc – canalul Ciotica – Marea Neagra – epava remorcherului Tuzla – Meleaua Sacalin – canalul Turcesc – “canalul secret” – port Sfantu Gheorghe.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

Va recomandam sa cititi

Aveti toate motivele sa alegeti Cormoran Resort

Cei care au vizitat Delta Dunarii, cu siguranta si-au promis ca se vor intoarce. Celor care nu au ajuns pana acum in acest loc minunat, le recomandam sa ajunga cat mai curand, iar CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre toate zonele…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…