0

Detaliat, traseul se prezinta astfel: Localitatea Crisan – Dunarea Veche – Canalul Bogdaproste – Lacul Bogdaproste – Lacul Trei Iezere. Traseul se parcurge numai cu barca, in aproximativ 1 ora mars normal cu barca cu motor numai tur.
Plecand din Crisan, in amonte pe bratul Sulina, in dreptul complexului Lebada se face legatura cu Dunarea Veche. Este o zona frecventata de pescarii sportivi, cu multe tabere de corturi de pescari instalate pe partea dreapta si barci ancorate.
Navigatia se desfasoara pe aceasta portiune cu ambarcatiuni de capacitate mica, datorita “capcanelor” intinse de copacii cazuti in apa.
Despartindu-ne de Dunarea Veche, facem stanga si intram pe Canalul Bogdaproste, strajuit de ambele parti de stuf si salcii, din loc in loc cateva golfulete si japse de unde isi iau zborul speriate de zgomotul barcii cateva pasari. Si aceasta zona este frecventata de pescari, incercandu-ne si noi norocul, dar fara sanse.
Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la stiuca, dar si o tinta a fotografilor de pasari. Aici “am descoperit” o japsa, plina de vegetatie , nuferi albi, printre care am inaintat cu greu cu barca, incercand fara succes sa ne apropiem sa facem cateva poze de o colonie numeroasa de pasari.
Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal facand legatura intre ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezinta o vegetatie submersa bogata (bradis), dar si nuferi albi din loc in loc. In drumul nostru am intalnit lebede, cormorani, egrete, dar spre regretul nostru, aparatul foto si vremea capricioasa nu a permis fotografierea acestora. Si acest lac, reprezinta o tinta a pescarului de stiuca dar si a fotografului de pasari.
Recomandam acest traseu celor ce doresc o plimbare de agrement, o poza doua cu pasari, nuferi si sa nu-i uitam si pe impatimitii de pescuit sportiv.
Galerie foto traseu Crisan – Lacul Trei Iezere:

Vedere intrare Dunarea VecheIntrare Dunarea VechePeisaj Dunarea Veche
Dunarea VecheDunarea VecheCanalul Bogdaproste
Canalul BogdaprosteLacul  BogdaprosteLacul  Bogdaproste
Intrare Lacul Trei IezereLacul Trei IezereLacul Trei Iezere

© Material si imagini info-delta

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune