marți, 20 februarie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseCare sunt tipurile de permise de pescuit?

Care sunt tipurile de permise de pescuit?

Permisul ANPA albastru

De cine este eliberat? Este eliberat direct de catre ANPA Bucuresti sau la Serviciile teritoriale ANPA/DPIM Constanta/ANPA.

Unde este valabil? Este valabil pentru Dunare cu bratele sale, Marea Neagra și habitatele piscicole naturale necontractate de asociațiile de pescari recreativi. Nu este valabil in Delta Dunarii.

Cat costa? Este gratuit.

Permisul ANPA alb

De cine este eliberat? Este emis de ANPA si eliberat prin intermediul asociatiilor de pescari recreativi autorizate (cele care au contract cu ANPA). Pentru asta trebuie sa fii membru cotizant al acelei asociatii.

Unde este valabil? Este valabil in zonele atribuite catre respectivele asociatii. Adica, daca este eliberat de AJVPS Olt, este valabil numai in zonele de pescuit recreativ atribuite prin contract catre AJVPS Olt. Daca vrei sa pescuiesti in Arges (de exemplu) trebuie sa iei legatura cu AJVPS Arges, sa vezi daca au acord de reciprocitate semnat (acord intre asociatia AJVPS Olt si AJVPS Arges). Daca au acord, ca sa poti pescui in zonele de pescuit recreativ ce apartin AJVPS Arges trebuie sa platesti jumatate din cotizatia de membru al AJGPS Arges. Permisul ANPA alb nu este valabil in Delta Dunarii.

Cat costa? Este gratuit, dar eliberarea lui este conditionata de apartenenta la asociatia de pescari care il elibereaza. Este conditionat si de zona unde vrei sa pescuiesti. Exemplu:
Platesti integral cotizatia de membru la AJVPS Olt si pescuiesti in apele gestionate de asociatie.
Platesti jumatate din cotizatia de membru la AJVPS Arges si pescuiesti in apele gestionate de respectiva asociatie. Daca vrei sa pescuiesti in alta zona, trebuie sa vezi (vezi lista) carei asociatii ii apartine, daca are reciprocitate cu asociatia ta si daca are, vei plati si la aceasta jumatate din cotizatia de membru al acelei asociatii. Daca nu exista acord de reciprocitate va trebui sa te conformezi tarifelor de pescuit al acelei asociatii.

Permisul de pescuit in Delta Dunarii

De cine este eliberat? Este eliberat de catre ARBDD.

Unde este valabil? Este valabil numai in perimetrul Rezervatiei Delta Dunarii.

Cat costa? Este gratuit.

Alte permise de pescuit nu exista. Mai exista pentru pescuitul pe ape de granita acel permis care avizazea a activitatile de pescuit sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

17 COMENTARII

 1. Mircea daca spui ca ai barca cine te nu te lasa sa faci o montura cu ceva greu da greu tare cu ceva sirma ghimpata si da -i drumul in apa pe toana sa- si distrga idioti sculele.

 2. Am permis eliberat de ANPA in anul 2013, an in care am fost diagnosticat cu o forma de leucemie. Am platit anual acea taxa de 30 de lei fara sa fiu membru unei asociatii. Cand a fost scoasa taxa, am pescuit in sistem prinde si elibereaza, atat cat mi-a permis sanatatea si iar fara a fi membru a unei asociatii si pescuiesc si anul acesta tot asa si tot prinde si elibereaza. Pescari cu „mireasa” si cu plase am intanlit la tot pasul si de fiecare data. Cumatrul (tovarasul meu de pescuit), pescar cu acte in regula ca de… le tot atragea atentia ca nu e prea „sportiva” metoda. Raspunsul a fost halucinant de agresiv de fiecare data iar noua nu ne ramanea decat sa ne indepartam alene, urandule binete la propriu. Acu` in caz de control le arat permisul ANPA si le cer sa-mi taie „belet ca la teatru”. Fac mentiunea ca pescuiesc numai pe Tazlaul Mare si foarte rar pe Tazlaul Sarat ca aceta din urma l-au „ras baietii” de peste ca este atat de mic de-l treci cu pantofii. O zi buna va doresc.

 3. Felicitari .
  Si daca imi permiteti ,de ce nu se elibereaza permise (carduri , sau cum dracu le mai spune ) pentru toata crestinimea care doreste sa se duca pe Dunare ? Daca tot sunt gratuite care este deranjul sa pescuim toti . De ce nu controleaza AMPA pe cei cu snururi , cu tot felul de plase , curenti ect .
  Sa le dee celor care fac comert si le da spaga la frontiera sa treaca de senal cu 100000 de ace pe snur . Nu noua care avem 4 ace si nu mai prindem un caras ca sunt curentati toti si cand aruncam batul dam de plase .
  Am fost pe clisura si am ajuns seara .Am bagat betele 2 si toate au fost agatate in plase nesemnalizate .Cand au venit a doua zi pescarii l-am spus sa mai lase si pe cei in vacanta sa pescuiasca . Nu vreti sa stiti restul povestii.
  Locul de pescuit ….ma duc cu doi saci de gunoi unul il umplu cand ajung si cu al doi-lea plec pe jumatate . Se dau salai , somi , crapi etc de dimensiuni minuscule la porci …PENTRU CA DUNAREA MI-A DAT EU AM LUAT , si noi trebuie sa notam dimensiunea .
  Rasul lumii.
  Eu ma duc la somn si nu am luat niciodata sub dimensiune dar au prins la grebla langa mine si nu ii deranja nimeni .
  S-a dus dracu si ultima placere .
  Se fura ca in codru . Daca esti plecat cu barca trebuie sa inchizi si buda ca iti fura si rezidurile . O tara de hoti si prosti . Uitativa la sarbi cum sunt de uniti si cum lupta pentru tara lor si drepturile lor .
  stam ca prostii sa isi faca site sa intram on line pt carduri insuficiente este normal ? Faceti cat de multe sa fim acolo in natura si sa ne bucuram de viata . Pai pana imi iau cardul daca apuc se inchide sezonul .
  Ce salarii aveti ? SUNTETI PLATITI SA NE AJUTATI SAU SA NE TAIATI CAPUL ?
  Sa pot pescuii imi trebuie permis ,corect nu mi-am mai facut anul acesta la o asociatie nou infiintata pentru ca desi este legala anul trecut un coleg de-al meu a fost intors in prima zi de concediu de frontiera pt ca nu l-a recunoscut ca fiind valabil . Am trecut la AJVPS .Dupa care trebuie sa fi luat in evidenta la frontiera am facut si asta , daca ai barca trebuie sa ceri Aviz de agrement la frontiera , am si avizul si pe langa toate acestea investitiile pe care le faci (scule , drum , mancare , planificare concediu ,etc) te trezesti ca intrii in ultima cursa pentru cardul lui Mos Gerila . Pai daca sunt luat in evidenta in atatea locuri am platit toat ce este posibil si imposibil de platit nu este normal sa fie o evidenta nationala si sa trimita on line (pe e-mail . ) o confirmare ca este totul bine si ca esti in siguranta si poti sa te relaxezi linistit.Cu ce m-am schimbat eu de anul trecut cand am luat cardul albastru ? Ce fac noii pescari care doresc sa se apuce de pescuit si care au dreptul la fel ca si ceilalti sa guste placerea pescuitului pe Dunare pentru ca si al lor este tara asta ?
  Innainte de a face o asemenea gafa ganditi-va si sa faceti din prima carduri suficiente pentru toata prostimea
  altminteri suntem de rasul lumii .

 4. Citi dintre cei 70000 de mii de pescari sportivi,care au obtinut permis ANPA pe anul 2018 cunosc: cantitatea retinuta,specii protejate perioade de prohibitie,curatenia locolui de pescuit,dimensiunile in cm.a pestilor retinuti,legislatia obligatorie,etc.?

 5. Bună ziua!
  Vă adresez rugămintea de a fi informat în timp util când se vor elibera permisele de pescuit albastru pentru Dunăre.
  Menționez faptul că nu dețin un astfel de permis de pescuit!
  Vă mulțumesc!

 6. Buna ziua. Va rog sa-mi explicati logica prin care ati hotarat ca . pentru pensionari , sa fie nevoie de . Permis de pescuit eliberat de asociatia din judetul de domiciliu , de Permis eliberat de ANPA -incazul in care pescuieste pe Dunare sau bratele acesteia , de Permis eliberat de o asociatie afiliata la ANPA -in cazul in care pescuieste in alt judet decat cel de domiciliu , de Permis pentru Delta Dunarii , de Permis pentru zonele de frontiera , TOATE FIIND GRATUITE . In SINGURUL PERMIS de pescuit din epoca comunista . erau mentionate toate aspectele pe care un pescar sportiv trebuia sa le cunoasca si sa le aplice [ dimensiunile minime ale pestilor ce pot fi retinuti , locurile unde este permis pescuitul si unde nu este permis , perioadele de prohibitie pe specii . cantitatile ce pot fi retinute . sanctiuni si pedepse , etc. ] iar acum , in loc sa tipariti – contra cost – o brosura in care sa mentionati – in afara de obligatii si sanctiuni – si eventualele modificari survenite ulterior si care sa tina si loc de permis de pescuit , nu faceti altceva decat sa puneti lumea pe drumuri pentru obtinerea documentelor , ca sa nu mai vorbim ca in mai toate judetele , fiecare isi face programul sau fara al respecta . Va doresc o zi placuta si Domnul sa va lumineze .

  • Felicitari .
   Si daca imi permiteti de ce nu se elibereaza permise (carduri , sau cum dracu le mai spune ) pentru toata crestinimea care doreste sa se duca pe Dunare . Daca tot sunt gratuite care este deranjul sa pescuim toti . De ce nu controleaza AMPA pe cei cu snururi , cu tot felul de plase , curenti ect .
   Sa le dee celor care fac comert si le da spaga la frontiera sa treaca de senal cu 100000 de ace pe snur . Nu noua care avem 4 ace si nu mai prindem un caras ca sunt curentati toti si cand aruncam batul dam de plase .
   Am fost pe clisura si am ajuns seara .Am bagat betele 2 si toate au fost agatate in plase nesemnalizate .Can au venit a doua zi pescarii l-am spus sa mai lase si pe cei in vacanta sa pescuiasca . Nu vreti sa stiti restul povestii.
   Locul de pescuit ….ma duc cu doi saci de gunoi unul il umplu candajung si cu al doi-lea plec pe jumatate . Se dau salai , somi , ccrapi etc de dimensiuni minuscule la porci …PENTRU CA DUNAREA MI-A DAT EU AM LUAT , si noi trebuie sa notam dimensiunea .
   Rasul lumii.
   Eu ma duc la somn si nu am luat niciodata sub dimensiune dar aU prins la grebla langa mine si nu ii deranja nimeni .
   S-a dus dracu si ultima placere .
   se fura ca in codru . Daca esti plecat cu barca trebuie sa inchizi si buda ca iti fura si rezidurile . O tara de hoti si prosti . Uitativa la sarbi cum sunt de uniti si cum lupta pentru tara lor si drepturile lor .
   stam ca prostii sa isi faca site sa intram on line pt carduri insuficiente este normAl ? Faceti cat de multe sa fim acolo in natura si sa ne bucuram de viata . Pai pana imi iau cardul daca apuc se inchide sezonul .
   Ce salarii aveti ? SUNTETI PLATITI SA NE AJUTATI SAU SA NE TAIATI CAPUL SI SA PROTEJATI MAFIA DE CLISURA?
   Rasul lumii .

 7. De ce Avps IASI percepe cotizatie pentru raul Prut care este granita a UE.De ce nu pescuim si noi cu premise albastre.Asociatia sustine ca populeaza cu peste….Cine poate crede lucrul acesta .In Prut pescuiesc si cei din Vaslui Botosani Galati,Modoveni ,Ucraineni .Un cetatean care locoieste pe malul Prutului si merge in weekend la pescuit plateste la asociatie 200 lei???

 8. ANPA Tulcea ,mai functioneaza,de ce nu raspunde-ti,la Turcoaia,Greci,Macin,braconierii vind peste pe fata ,fara nici o teama,chiar nu aveti nici o responsabilitate,?dupa aceea sistati eliberarea permiselor ,pe motiv ca pescarii amatori au distrus fauna apelor romane.

 9. Am o intrebare pt cei ce conduc(sau macar incearca)aceste societati privind pescuitul recreativ si nu numai:agenti unui judet au drept de control pe teritoriul altui judet,intrebarea e valabila si in cazul politistilor.

 10. Aloooo,ANPA Tulcea,cind se incepe eliberarea permiselor,pt pescari amatori,caci braconierii deja lucreaza la greu cu sprijinul politiei de frontiera si nu numai

 11. Pentru neafiliati cine elibereaza permisul de pescuit? Sa pescuiesti legal trebuie sa detii in primul rand permis de pescuit valabil pe anul calendaristic in curs. Nimeni nu ne lamureste cum trebuie sa procedezi sa detii permis si ca neafiliat, pentru ca nu ma poate obliga nimeni sa ma afiliez sa pot pescui in apele Statului Roman

 12. Permisul de granita avizeaza accesul in zona de frontiera, nu este permis de pescuit pe granita !! Nu exista permis de pescuit pe ape de granita !! Chiar daca nu pescuiesti si desfasori orice alta activitate in zona de frontiera tot iti trebuie acel ,,p g ” !!

  • „Permisul de granita” avizeaza activitatea de pescuit sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice. Este un aviz care nu trebuie sa lipseasca alaturi de permisul de pescuit ANPA albastru atunci cand pescuim pe granita, alta granita decat cea cu Ucraina din Delta Dunarii. In cazul acela, insoteste Permisul de pescuit eliberat de ARBDD.
   In articol nu am spus ca este permis de pescuit ci am spus „Mai exista pentru pescuitul pe ape de granita acel permis care avizazea a activitatile de pescuit sportiv in zona de frontiera pentru persoane fizice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii

Canal Obretinul Mic – Canalul Lung

0
Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinul Mic - Canalul LungAmplasarea pe harta Canal Obretinul Mic...

RECOMANDAM