10

Accesul turistilor pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Este posibil numai pe baza permisului de intrare. Conform Ordinului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii la solicitarea persoanelor fizice si juridice, permisul de acces in rezervatie pentru turisti este de: 5 lei /persoana/zi; 15 lei persoana/ saptamana; 30 lei persoana/ an. 
Achitarea tarifului de intrare in scop turistic se poate face:
a) la automatele de eliberare permise non-stop, plata cu numerar sau card bancar;
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD, plata cu card bancar;
c) la Centrele de Informare din localitaţile Chilia Veche, Sulina, Crisan, plata in numerar.
 
 
Permis de intrare – fata   Permis de intrare – verso
Tariful de intrare nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989, precum si persoanelor fizice care au domiciliul in perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial In interiorul rezervatiel) respectiv:
Judetul Tulcea: Tulcea, Parches, Somova, Mineri, lsaccea, Luncavita, Grindu, Nufaru, Malcoci, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarlchioi. Enisala, Salcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Visina, Baia
Judetul Constanta: Navodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntasi, Sacele, Corbu, Vadu
Judetul Galati: Galati

Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face respectand Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur. 
 
 
Permis ambarcatiuni – fata   Permis ambarcatiuni – verso
Tariful nu se aplica pentru persoanele fizice care au domiciliul In perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial In interiorul rezervatiel) respectiv:
Judetul Tulcea: Tulcea, Parches, Somova, Mineri, lsaccea, Luncavita, Grindu, Nufaru, Malcoci, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinasuf, Colina, Plopu, Valea Nucarilor, Agighiol, Sabangia, Zebil, Babadag, Sarlchioi. Enisala, Salcioara, Jurilovca, Lunca, Ceamurlia de Jos, Visina, Baia
Judetul Constanta: Navodari, Mihai Viteazu, Istria, Nuntasi, Sacele, Corbu, Vadu
Judetul Galati: Galati

Accesul cu autovehicule in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face in baza unui permis de acces pentru autovehicule, ce este conditionat de plata unui tarif in valoare de 100,00 lei/autovehicul/an, respectiv 10,00 lei/autovehicul/zi . Incasarea tarifelor pentru accesul cu cu autovehicule pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se face 
a) la automatele de eliberare permise non-stop, plata cu numerar sau card bancar. 
b) prin aplicatia online de pe site-ul ARBDD, plata cu card bancar.
 
 
Permis auto – fata   Permis auto -verso

Practicarea pescuitului recreativ / sportiv in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii practicarea pescuitului recreativ / sportiv in habitatele piscicole naturale se face numai in baza permisului de pescuit recreativ/ sportiv emis de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Permisul de pescuit recreativ/ sportiv se elibereaza fara perceperea de taxe şi tarife.

Eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv se poate face astfel:

 
Permis pescuit – fata   Permis pescuit – verso
 

Pentru persoanele persoanele juridice: Contravaloarea permiselor de acces poate fi achitata si prin virament bancar, în contul ARBDD nr. RO80TREZ64120E345000XXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040. Este necesar să aibă menţionat la explicaţii:
•tarif acces pentru persoane
•tarif acces pentru autovehicule
•tarif acces pentru ambarcaţiuni
La solicitarea organelor de control, vizitatorii trebuie să prezinte permisul de acces și dovada plăţii pe durata vizitei in perimetrul RBDD.


* Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate:

Date contact ARBDD Tulcea:
Tel:   +40 240 51 89 24
+40 240 51 89 25
Fax:  +40 240 51 89 75
e-mail: arbdd@ddbra.ro

DISTRIBUIȚI

10 COMENTARII

  1. Buna ziua,

    Daca sunt pensionar si am scos permis de pescuit recreativ, mai trebuie sa am si permis de intrare? Daca da, cum il pot obtine? Scrie undeva pe site ca pentru pensionari e gratuit permisul de intrare.

    Multumesc

  2. Buna ziua! daca achit taxa pri mandat postal sau virament bancar, cum intru in posesia permisului? Este suficient sa prezint chitanta in cazul unui control?

  3. Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti ibtr-o problema . Voi stationa 2 zile in localitatile Murighiol si Dunavatul de jos . Pe harta rezervatiei acestea nu par sa fie incluse in RBDD. Se plateste taxa de acces ptr vehicul si persoane in aceste zone cata vreme nu mergem pe apa in delta ? Multumesc anticipat.

  4. Buna ziua.Va rog sa imi spuneti: daca am permis de pescuit eliberat de Dv-stra,mai trebuie sa platesc si taxa de turist?Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…