0

DELTA DUNARII – Rezervatie a biosferei

Autori: Petre Gastescu si Romulus Stiuca.

  • Lansare: 2010
  • Descriere: O monografie a Deltei Dunarii sintetizata in 19 capitole. Lucrarea are 400 de pagini color ce cuprind planse, schite, grafice, harti, fotografii sugestive si anexe referitoare la speciile de pesti, pasari si mamifere intalnite in acesta zona. „Delta Dunarii – Rezervatie a Biosferei” nu este o carte ce se adreseaza specialistilor, ci una scrisa pe intelesul tuturor interesati de acest subiect.  Lucrarea abordeaza integral toate aspectele ce tin de Delta Dunarii (istorie, geologie, relief, unitati morfohidrografice, clima, ape, flora, fauna, soluri, populatie, asezari, turism etc). Cartea este insotita de o harta plianta in format A3 a Deltei Dunarii.

Pasari din lunca si Delta Dunarii

Autori: Doru Panaitescu. Colaborator texte Vlad Cioflec. Fotografii de Doru Panaitescu, Bogdan Ciungara, Cristian Mihai, Doina Russu, Eliz Anghel, Eros Nicolau, Mircea Bezergheanu si Vlad Cioflec.

  • Lansare: 2014
  • Descriere: Cartea este realizata intr-un format grafic mai deosebit, practic ea fiind un mic determinator de pasari,  un ghid pe care e necesar să-l ai cu tine atunci cand vizitezi Delta Dunarii si esti interesat sa recunosti pasarile intalnite.

 


Pasari din Delta Dunarii

Autori: Mihai Baciu

  • Lansare: 2015
  • Descriere: Lucrarea are 217 pagini, este un ghid ce cuprinde aproximativ 200 de specii de pasari din Delta Dunarii cu ilustrații și o descriere succintă. Un excelent instrument pentru iubitorii de natura care ajung in Delta Dunarii și vor sa cunoasca pasarile si sa se familiarizeze cu speciile. 

 

 


Pasari din Delta Dunarii si imprejurimi

Autori: Mihai Baciu

  • Lansare: 2017
  • Descriere: Cartea cupinde 535 de pagini scrise in limbile romana, engleza, franceza, germana si italiana. O lucrare foarte utila despre pasarile din Delta Dunarii, ce include peste 240 de specii de pasari cu ilustratii sugestive si descriere, clasificare stiintifica si informatii despre statut, penaj, dimensiune.

 

 

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune