0
 1. Intrarea turistilor pe teritoriul Deltei Dunarii se face in baza unui permis de intrare in scop turistic, obtinut de la ARBDD Tulcea si este conditionat de plata unei taxe de intrare.
 2. Turismul in RBDD se desfasoara de-a lungul traseelor aprobate, care exclud accesul turistilor in zonele strict protejate.
 3. ARBDD recomanda folosirea pe traseele aprobate a ghizilor cu pregatire speciala pentru RBDD.
 4. ARBDD recomanda pentru transportul grupurilor de turisti folosirea navelor de mica capacitate cu propulsie electrica.
 5. Accesul in afara traseelor principale este permis numai cu barci la rame.
 6. Camparea este permisa in zonele aprobate in acest scop.
 7. Hotelurile plutitoare, folosite pentru cazarea si transportul turistilor in Rezervatie, trebuie sa fie dotate cu tancuri de depozitare a deseurilor lichide si containere pentru resturi menajere.
 8. Pentru navele de transport a turistilor este obligatorie dotarea cu sisteme speciale de colectare a reziduurilor, gunoaielor si deseurilor.
 9. Turistii individuali trebuie sa scoata din Rezervatie toate ambalajele de plastic, hartie, metal sau sticla care au continut propriile alimente.
 10. Este interzis accesul turistilor in coloniile de pasari, conturbarea cuiburilor solitare si a puilor.
 11. ARBDD recomanda folosirea turnurilor de observare a pasarilor.
 12. Este interzisa taierea copacilor si culegerea plantelor de orice fel.
 13. Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise si eliberate de Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, cu respectarea reglementarilor in vigoare.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII