vineri, 12 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăGhid in Delta DunariiGhizi din Delta Dunarii

Ghizi din Delta Dunarii

Ghizi din Delta Dunarii. In Romania exista urmatoarele categorii de ghizi in activitatea de turism:

  • ghidul local, care asigura asistenta turistica pe un teritoriu limitat, bine definit;
  • ghidul national, care asigura asistenta turistica pe teritoriul national si in strainatate;
  • ghidul specializat pentru anumite segmente ale serviciilor turistice (habitat natural, ornitologie, montan etc).

Meseria de ghid de turism autorizat este aproape inexistenta in Delta Dunarii. Si aceasta se datoreaza in mare parte conditiilor legislative ce reglementeaza acest domeniu de activitate, impunandu-se printre altele o perioada de 9 luni de scolarizare, acest lucru fiind dificil pentru persoanele din Tulcea care doresc sa participe la aceste cursuri (cursurile se desfasoara la Bucuresti sau Constanta).

Exista clar o diferenta intre o persoana fara pregatire de specialitate ce insoteste grupurile de turisti in Delta (ex. barcagiu) si o persoana care detine un atestat de ghid. Un ghid de turism specializat trebuie sa aiba cunostinte temeinice, teoretice si practice, specifice categoriei de ghid de turism specializat, trebuie sa cunoasca temeinic cel putin o limba straina de circulatie internationala, sa aiba cunostinte de cultura generala. In cazul nostru, ghidul autorizat din Delta Dunarii trebuie sa cunoasca profund patrimoniului natural si cultural din zona, sa detina cunostinte despre istorie si traditii, obiective istorice, de arhitectura si arta, legislatie si constientizarea vizitatorilor asupra importantei RBDD.

De aceea, sustinem cresterea calitatii ofertelor turistice din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii prin asigurarea unui ghidaj profesional si ne dorim sa prezentam in aceasta sectiune activitatea si serviciile oferite de catre GHIZII din Delta Dunarii.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...
Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM