miercuri, 17 august 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariDespre amplasarea corturilor pe plaja sau in zona costiera din Rezervatia Biosferei...

Despre amplasarea corturilor pe plaja sau in zona costiera din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii informeaza ca in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este interzisa instalarea corturilor, cu exceptia locurilor de campare autorizate de ARBDD, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare.

Unde se poate campa in zona plajelor de la Vadu si Corbu?

In zona Vadu-Corbu nu exista un camping autorizat de catre ARBDD in perimetrul rezervatiei. Prin urmare, camparea pe plaja sau in zona habitatelor naturale costiere este interzisa!!!

Singurul camping in zona Corbu se afla la limita rezervatiei, in intravilanul localitatii Corbu, foarte aproape de plaja.

Masura interzicerii camparii in perimetrul RBDD, in afara locurilor special amenajate, este adoptata atat in scopul prevenirii accidentelor, imbolnavirilor si altor riscuri ce pot surveni in cazul camparii in zone lipsite de facilitati igienico-sanitare, cat si pentru prevenirea efectelor negative asupra speciilor si habitatelor naturale, generate de comportamentul turistilor ce campeaza in astfel de locuri.

Conform Legii 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu modificarile si completarile ulterioare art. 12, pct.9, constituie contraventie camparea in afara zonelor aprobate sau in altfel de conditii decat cele autorizate, precum si nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare si se sanctioneaza cu amenda conform art. 13, lit. b, de la 70- 200 lei pentru persoane fizice si de la 100 – 250 lei. De asemenea, aceasta contraventie, se sanctioneaza conform Ordonantei de Urgenta 57/2007 art.53, alin.1, lit.h, cu amenda de la 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice si de la 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice.

Sursa comunicat ARBDD

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Cetatea Orgame Argamum

Cetatea Argamum – Video

0
Cetatea Argamum se afla pe malul lacului Razim,  in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman.