joi, 20 martie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariDSP Constanța: Contaminare a apei Marii Negre cu E. Coli la Plajele...

DSP Constanța: Contaminare a apei Marii Negre cu E. Coli la Plajele Corbu și Vadu. Evitați Îmbăierea

UPDATE 05.08.2024: Direcția de sănătate publică a județului Constanța informează că urmare a repetării în data de 01.08.2024 a analizelor pentru parametrii Escherichia coli și enterococi din probele de apă de mare prelevate în zona plajelor neamenajate Vadu și Corbu din județul Constanța s-a constatat încadrarea acestora în valori corespunzătoare. Având în vedere aceste rezultate, îmbăierea este permisă.


Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța informează că, urmare rezultatelor analizelor apei de mare din zona plajelor neamenajate Corbu și Vadu din județul Constanța, probele de apă de mare sunt neconforme, conținând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli).

„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei” se precizează în comunicatul de presă.

Având în vedere această situație, se recomandă evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localități, până la normalizarea situației.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța informează că această situație nu afectează celelalte zone de îmbăiere aflate în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Direcția de Sănătate Publică Constanța va efectua probe de control care vor fi comunicate publicului.

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie comună în intestin, dar anumite tulpini patogene pot provoca infecții severe, cu simptome precum diaree, dureri abdominale și, în cazuri rare, sindrom hemolitic-uremic. Transmiterea se face prin alimente și apă contaminate sau contact direct cu persoane sau animale infectate. Prevenția implică igiena alimentară și personală riguroasă, iar tratamentul se concentrează pe menținerea hidratării, evitând antibioticele pentru anumite tulpini.

Sursa comunicat de presa DSP Constanta.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Complex lacustru Roşu-Puiu

Complexul lacustru Roşu – Puiu

0
Situat în județul Tulcea, pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, acest complex acvatic este delimitat de:Vest: Canalul Crișan - Caraorman și grindul Caraorman; ...

RECOMANDAM