Situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Poșta și Telita, Mănăstirea Celic-Dere a fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mănăstire de maici și este remarcabilă prin arhitectura sa etajată și muzeul de artă ecleziastică.
CUPRINS:
Introducere
În 1846, a fost ridicată prima biserică, iar în 1901, episcopul Partenie Clinceni a început construcția unei biserici monumentale cu demisol, finalizată în 1932, cu picturi realizate de Gheorghe Eftimiu.
Am vizitat Mănăstirea Celic-Dere începând cu anul 2012 și am realizat o serie de fotografii care surprind atât exteriorul, cât și interiorul bisericii, precum și colecția de obiecte de artă religioasă de la mănăstire. Aceste imagini reflectă frumusețea arhitecturală a locului, atmosfera spirituală din interiorul bisericii și bogăția tezaurului de artefacte religioase, oferind o privire detaliată asupra patrimoniului cultural și istoric al acestui important așezământ monahal din județul Tulcea.
Galerie fotografii – manastirea Celic Dere 2024
Galerie fotografii – manastirea Celic Dere 2018
Fotografii Romeo Huidu
Galerie fotografii – manastirea Celic Dere 2012
Galerie fotografii – colectia de obiecte de arta religioasa de la Manastirea Celic Dere
Această galerie de fotografii prezintă colecția de obiecte de artă religioasă expusă în muzeul mănăstirii Celic-Dere. Imaginile surprind cărți bisericești, icoane, și alte obiecte de cult deosebite. Fiecare fotografie evidențiază valoarea istorică și artistică a colecției, oferind o privire în profunzime asupra patrimoniului cultural adăpostit de mănăstire.