miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordLocalitati judetul TulceaLocalitatea Frecatei - judetul Tulcea

Localitatea Frecatei – judetul Tulcea

Comuna  Frecăței  este situată în partea centrală a județului Tulcea, la o distanță de 19 km față de municipiul Tulcea și la 25 km distanță de Babadag. Satele componente ale comunei sunt: Frecăței, Cataloi, Posta si Telita.

Generalități

Localitatea a fost înființată înainte de anul 1850 și populată de comunități românești și bulgărești. Există o ipoteză conform căreia numele satului ar putea fi inspirat de o localitate din Balta Brăilei, de unde se crede că au migrat unii dintre primii locuitori. De asemenea, înregistrările anterioare menționează o altă denumire posibilă: Frikatek (conform listei agentului polonez Korsak din 1849).

Zona principală de locuit are o formă neordonată, cu trasee de drumuri ce urmează formele de relief neregulate. Majoritatea caselor sunt amplasate la parter și pe loturi neuniforme ca dimensiuni de contur.

Cultivarea terenurilor cu cereale și plante tehnice, precum și creșterea animalelor reprezintă activități tradiționale pentru locuitorii acestei comune.

Din Frecăței provine unul dintre cei mai valoroși artiști plastici contemporani, pictorul Eugen Barău, apreciat în lumea artistică.

Acces în localitate:

Acces rutier pe drumul european E87 Tulcea – Constanța, drumul național DN 22 Tulcea – București și drumul județean DJ 222 A.

Puncte de interes turistic in comuna Frecăței:

Galerie fotografii localitatea Frecăței:

Daca aveti imagini sau informatii despre aceasta localitate, va rugam sa contribuiti la dezvotarea acestui proiect.

Articolul comuna Frecăței din judetul Tulcea a fost actualizat in martie 2024

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM