luni, 11 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Canalul Mila 35

Sau pe scurt canalul 35, un loc de pescuit foarte cunoscut pescarilor din Delta Dunarii. Poate si din considerentul ca este aproape de orasul Tulcea, deci fiind destul de accesibil. Canalul are o latime medie de aproximativ 15 metri si o lungime de 11 km si face legatura dintre bratele Tulcea si Chilia. Intrarea pe canal se face de pe bratul Sulina, pe partea stanga intre milele 35 si 36 imediat dupa stalpii de inalta tensiune. Locuri de pescuit sunt foarte multe, mai ales pe partea dreapta a canalului, nefiind stuf, malurile fiind accesibile. Canalul este intens circulat deoarece face legatura cu bratul Chilia dupa cum am mai spus, dar si cu canalul Sontea si garla Sireasca. Accesul se face pe cale navigabila, iar pentru cei care nu au barci, in sezon exista persoane care fac naveta intre malul Dunarii si canal ducandu-va pana la locul de pescuit. Masina se poate lasa vis-a-vis de intrarea in canal.Pe canalul 36 se pescuieste in special la stationar, somnul, crapul si carasul fiind speciile principale vizate. Totusi  nu putem exclude salaul, avatul si stiuca.


Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate in Anexa 3 a Ordinului nr. 159 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM