0

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) anunta clasificarea a  3 zone de productie a molustelor bivalve vii din apele teritoriale ale Marii Negre.

In apele teritoriale romanesti, molustele bivalve vii sunt reprezentate de midii si vongole, acestea facand parte din categoria fructelor de mare.

Astfel, au fost stabilite 3 zone pretabile pentru recoltarea molustelor bivalve vii, oferind astfel posibilitatea infiintarii de noi unitati in acest sector, de creare de noi locuri de munca si de dezvoltare a economiei zonei:

  • zona cuprinsa intre Perisor si Chituc (Tulcea), cu o suprafata de cca. 215 Mm2
  • zona cuprinsa intre Navodari si portul Constanta (Baia Mamaia), cca. 109 Mm2
  • zona cuprinsa intre Agigea si Mangalia, cu o suprafata de cca. 101 Mm2

Conform Regulamentelor Uniunii Europene, din ratiuni de siguranta alimentara, molustele bivalve vii pot fi introduse pe piata pentru consumul uman numai din zone clasificate de catre autoritatea competenta a tarii respective.

Sursa comunicat ANSVSA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII