0

Asa cum spuneam intr-un articol de calatorie precedent, iata ca undeva pe la inceputul lui 2019, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Tulcea va intra in restaurare printr-un proiect cu fonduri europene. Astfel, vizitatorii vor beneficia de un muzeu restaurat si modernizat.

Proiectul “Valorificarea patrimoniului etnografic nord-dobrogean prin restaurarea si modernizarea Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea” este finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5: “Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural” Prioritatea de investitii 5.1: “Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural”apel dedicat zonei de Investitie Teritoriala Integrata Delta Dunarii (ITI Delta Dunarii).

Obiectivul specific al proiectului vizeaza valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale prin restaurarea Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea sub aspect structural, functional si arhitectural si includerea acestuia in circuitele turistice regionale, precum si cresterea numarului de turisti in orasul Tulcea.

Valoarea totala a proiectului este de 18.721.765,70 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 18.513.133,71 lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…