duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Pastrama de somn afumata

Ingrediente reteta culinara Pastrama de somn afumata

Somn feliat, sare fina, boabe de ienibahar, boabe de mustar, cimbru, herbes de provence, boia dulce de ardei, fulgi de usturoi.

Mod de preparare reteta culinara Pastrama de somn afumata

Eu am dat la un blender mic boabele de ienibahar la fel si pe cele de mustar, le puteti sparge si cu un ciocan dupa ce le-ati bagat intr-o folie.
Se usuca feliile de somn cu un servetel de hartie si se presara condimentele pe rand, cu grija pentru a le raspandi uniform pe toata suprafata, in ordinea urmatoare: sare (fara mila, o parte din condimente sunt dulci), boabe de ienibahar, boabe de mustar, foarte putin cimbru (amestecul de condimente herbes de provence contine cimbru), herbes de provence, fulgii de usturoi si boia de ardei dulce.
Se presara felia de somn pe o parte, se preseaza un pic cu degetele apoi se aseaza intr-un vas si se repeta procedura si pe cealalta parte, tot asa pana condimentam toate feliile de somn pe ambele parti.
Se pune capac la vas si se lasa 24 de ore in frigider. Dupa ce sunt gata, cu o pensula de bucatarie indepartam usor excesul de condimente de pe feliile de somn apoi le legam cu sfoara si le punem la uscat in aer liber (2-3 ore).
La afumatoare se introduc timp de 1-2 ore si se afuma cu fum cald.
Dupa afumat se lasa din nou pastrama in aer liber 2-3 ore.

Adaugat de: Angel Gabriel

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0