11

Prieteni pescari, pentru a pescui in Delta Dunarii in 2021 trebuie sa tineti cont de cateva aspecte legislative.

 1. Cel mai important lucru este acela ca in 2021, in Delta Dunarii stiuca, salaul, somnul si crapul NU se pot retine de catre noi, pescarii recreativi/sportivi. Deci, la aceste patru specii de pesti se practica numai pescuitul C&R (catch and release).
 2. Trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa pescuiti peste tot in Delta Dunarii. In Ordinul de prohibitie pentru anul 2021 sunt specificate zonele unde nu este permis pescuitul. In zonele cu regim de protectie integrala din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, inclusiv zona de renaturare Zagan, pescuitul este interzis tot timpul anului. In zonele de refacere biologica din Delta Dunarii pescuitul este interzis asfel:
 • Pe Dunarea Veche, sectorul cuprins intre confluenta cu canalul Sulina, de la Mm 8+900 si pana la confluenta cu canalul Raducu, tot timpul anului;
 • lacul Gasca din Complexul Somova-Parches, tot timpul anului;
 • lacurile Erenciucsi Zmeica, tot timpul anului;
 • pe cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe, in zonele cuprinse intre km. 29-44; 49-58; 64-84, este permis pescuitul recreativ/sportiv, numai cu eliberarea imediata a tuturor capturilor (catch and release), iar in perioada 31 martie – 15 iunie inclusiv se admite doar pescuitul scrumbiei intre km. 57- 58.
 • bratul Sfantu Gheorghe de la km 22 – 24, pe o durata de 30 de zile in perioada 15 octombrie – 15 noiembrie
 1. Pentru a pescui in Delta Dunarii aveti nevoie de un permis de pescuit eliberat de catre ARBDD. Acesta este gratuit si se poate obtine de la sediul ARBDD din Tulcea, online, prin SMS sau prin automatele de eliberare permise. Toate informatiile le aveti aici. Daca pescuiti pe zona de granita aveti nevoie si de Avizul de granita (PG-ul). Pe langa acest permis de pescuit trebuie sa platiti si o taxa de acces in Delta Dunarii, toate informatiile le gasiti aici. Permisele ANPA nu au nicio legatura cu Delta Dunarii, nu sunt valabile aici.
 2. Aveti grija la ce pesti retineti, acestia trebuie sa aiba dimensiunea minima legala prevazuta de Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.
 3. In apele din zona colinara si de ses, pe tot cursul Dunarii si pe bratele sale, in Delta Dunarii, se poate pescui cu maximum 4 undite sau 4 lansete cu cate doua carlige fiecare.
 4. Daca doriti sa puneti cortul in Delta Dunarii, trebuie sa stiti ca este interzisa camparea in alte locuri decat cele autorizate. Aici aveti locurile/zonele unde puteti campa si aici aveti ce sanctiuni se aplica pentru incalcarea legii pe teritoriul rezervatiei Delta Dunarii.
 5. Daca veniti la pescuit cu propria ambarcatiune trebuie sa cunoasteti vitezele maxime admise a navelor si ambarcatiunilor care navigheaza in perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” si sa platiti o taxa de acces ambarcatiuni de 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur.

La final, va rugam sa pescuiti responsabil, sa respectati natura, sa nu tulburati linistea pasarilor, sa pastrati locurile de pescuit curate, sa va bucurati pe deplin de acest paradis, Delta Dunarii. Fir intins!

DISTRIBUIȚI


11 COMENTARII

 1. Ma întreb daca nu mai avem voie sa prindem ( stiuca salau somn si crap ) este lege pentru toata lumea sau pentru noi pescari care vrem sa ne recreem si sa prindem 3 4 kg de peste ….ca vad în magazine si în special în halele din ploiesti crap de dunare pentru ei nu sunt lege ….

  • Stiuca, salaul, somnul si crapul nu se pot retine in Delta Dunarii de catre pescarii recreativi/sportivi. Aceste 4 specii pot fi retinute de catre pescarii comerciali din Delta Dunarii.
   Daca pescuiti pe bratele Dunarii, in afara Deltei Dunarii, se pot retine aceste 4 specii de peste in limitele prevazutede lege.

 2. După ce ca nu mai era peste în Dunăre, acum ați distrus și turismul pescăresc! Mare paguba am facut în fiecare an, ca am prins 10-15 pești intr-o saptamana, de maxim, maxim 3-4 kg……
  Se mai duce dreaq acu pentru pescuit…..sa plătesc numai taxe, bărci, transport, cazare și sa nu te poți bucura de o bucata de peste. Mergem în Delta sa mâncăm sandvișuri cu salam!:))))))

 3. Delta Dunarii nu este ptr pescarii sportivi recreativi si turisti , este raiul BRACONIERILOR…
  Adio , Delta ingenuncheata de șmekerii cu interese !

 4. Nu se mai merita numai taxe ordine si interdicti…..lăsați să o termine mai repede electricieni…..ca noi cu o ciorbitza si câțiva babo luati acasa ne numiti ….braconieri …..

 5. Pai….. in delta? Daca nu mai putem face un crap la gratar? De sa mai mergem? Si asa platim peste tot .e scump.care ar fi motivul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune