miercuri, 19 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariPescuit in Delta Dunarii 2024 – informatii utile

Pescuit in Delta Dunarii 2024 – informatii utile

Prieteni pescari, pentru a pescui in Delta Dunarii in 2024 trebuie sa tineti cont de cateva aspecte legislative.

 1. Trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa pescuiti peste tot in Delta Dunarii. In Ordinul de prohibitie sunt specificate zonele unde nu este permis pescuitul. In zonele cu regim de protectie integrala din perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”,inclusiv zonele renaturate Zaghen si Carasuhat, pescuitul este interzis tot timpul anului. In zonele de refacere biologica din Delta Dunarii pescuitul este interzis. Cititi Ordinul de prohibitie 2024 din Monitorul Oficial – privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2024.
 2. Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este interzis pescuitul recreativ/sportiv pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate anexa 3 din Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si padurilor nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.
 3. Pentru a pescui in Delta Dunarii aveti nevoie de un permis de pescuit eliberat de catre ARBDD. Acesta este gratuit si se poate obtine de la sediul ARBDD din Tulcea, online, prin SMS sau prin automatele de eliberare permise. Toate informatiile le aveti aici. Daca pescuiti pe zona de granita aveti nevoie si de Avizul de granita (PG-ul). Pe langa acest permis de pescuit trebuie sa platiti si o taxa de acces in Delta Dunarii, toate informatiile le gasiti aici. Permisele ANPA nu au nicio legatura cu Delta Dunarii, nu sunt valabile aici.
 4. Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor stiuca, salau, somn si crap, este permis numai cu eliberarea imediata a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu retinerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singura specie.
 5. Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei ”Delta Dunarii” pescarii ce desfasoara activitati de pescuit recreativ/sportiv nu pot transporta o cantitate de peste mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numarul de zile in care au desfasurat activitatea.
 6. Aveti grija la ce pesti retineti, acestia trebuie sa aiba dimensiunea minima legala prevazuta de Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.
 7. In apele din zona colinara si de ses, pe tot cursul Dunarii si pe bratele sale, in Delta Dunarii, se poate pescui cu maximum 4 undite sau 4 lansete cu cate doua carlige fiecare.
 8. Daca doriti sa puneti cortul in Delta Dunarii, trebuie sa stiti ca este interzisa camparea in alte locuri decat cele autorizate. Aici aveti locurile/zonele unde puteti campa si aici aveti ce sanctiuni se aplica pentru incalcarea legii pe teritoriul rezervatiei Delta Dunarii.
 9. Deţinătorii de ambarcaţiuni pot acosta la mal natural pentru desfăşurarea activităţii de pescuit recreativ/sportiv în zonele prevăzute în Anexa 3 la Ordinul 159/1266 din 24.06.2011, iar pescarii recreativi/sportivi pot pescui de pe mal în cazul în care nu deţin ambarcaţiuni, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
 10. Daca veniti la pescuit cu propria ambarcatiune trebuie sa cunoasteti vitezele maxime admise a navelor si ambarcatiunilor care navigheaza in perimetrul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” si sa platiti o taxa de acces ambarcatiuni de 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur.
 11. Daca veniti la pescuit cu autoturismul, trebuie sa stiti ca accesul auto în perimetrul RBDD, se realizează pe baza permisului de acces auto, pe drumurile publice și economice. In conformitate cu Regulamentul Rezervației Biosferei Delta Dunării este interzisă staționarea mijloacelor de transport rutier în apropierea malurilor naturale, a apelor sau a stufăriilor.

La final, va rugam sa pescuiti responsabil, sa respectati natura, sa nu tulburati linistea pasarilor, sa pastrati locurile de pescuit curate, sa va bucurati pe deplin de acest paradis, Delta Dunarii. Fir intins!

Articol actualizat ianuarie 2024


Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

9 COMENTARII

 1. A campa, înseamnă a pune cortul, conform dicționarului explicativ al limbii române și ca urmare îmi voi pune salteaua cu o plasa de țânțari și voi rezolva problema, totul e să nu plouă.
  În locul lor aș fi stabilit o taxă de campare, cu indicarea locului unde se campează și a periodei, astfel încât la plecare un agent să vină, să ia sacul cu gunoi și să verifice dacă au fost respectate regulile si în funcție de situație să stabilească dacă pescarii în cauză mai pot campa în deltă.

 2. Este o contradictie.Intre Puiu si Rosu pe canal este inchis tot anul pescuitul.Probabil deranjeaza pe cineva…..si aici in Anexa 3 apare ca zona de pescuit…….

 3. cum poți dispune aceleași condiții de reținere, pt. pescuitul recreativ(de ce nu amator…?), la speciile care au o dezvoltare în greutate atât de diferită… ? vezi șalău și știucă cu crapul și somnul…..? e oarecum mai bine, dar la crap și somn era bine să se dispună reținerea până la 5 sau 6 kg. Nu…..?

 4. Buna ziua,
  Doresc sa merg la pescuit in delta.Am o intrebare,dat fiind ca am citit diverse comentarii :
  -pot instala o umbrela cu pereti Anaconda Shelter ,cu care sa campez si peste noapte ,fara a comite o ilegalitate( este umbrela cu pereti si nu cort )
  Multumesc pentru raspuns
  Cu stima
  Marian Nitulescu
  PS restul conditiile le indeplinesc

  • Mai bine închiriezi o barcă. De pe mal nu (mai) prinzi nimic. Despre umbrela ta, depinde peste ce „ecologist” dai. Dacă dai peste doamna aia, plătești amendă sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM