3

Dupa un 2018 in care pescarii recreativi/sportivi au suferit din cauza restrictiilor impuse de ARBDD prin Ordinul de prohibitie, pescuitul stiucii in Delta Dunarii desfasurandu-se in regim catch & release (prinde si elibereaza), dupa un 2019 in care se permitea retinerea a doua exemplare de stiuca, iata ca 2021 a adus un Ordin de prohibitie destul de contestat de pescarii de delta

Ca o noutate, in 2021 in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la stiuca este permis in Delta Dunarii numai cu eliberarea tuturor exemplarelor capturate, pescuit de tip catch & release.

Trebuie sa mai retineti ca nu aveti voie sa pescuiti la stiuca in perioada 09 aprilie 2021 – 07 iunie 2021 (inclusiv)

In apele care constituie frontiera de stat perioada este 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.

La pescuitul stiucii in Delta Dunarii trebuie sa mai tineti cont si de zonele cu regim de protectie intergrala, de zonele de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (inclusiv zona de renaturare Zagan), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti).

DISTRIBUIȚI
Etichete:

3 COMENTARII

  1. Pentru ca nu se prinde stiuca pe salbatic, patronii de incinte su marit preturile. Sa dai 300-500 lei de persoana ca sa pescuiesti pe o incinta intr-o zi, mi se pare aberant. Prost e cine da, nu cine cere.

  2. Oricum stiuca a disparit cu desavarsire din delta. Acum in delta nu se prinde nicio stiuca. Apa mare, zice lumea. Oare asa a fost si tot anul trecut cand nu s-a prins stiuca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune