1

Dupa un 2018 in care pescarii recreativi/sportivi au suferit din cauza restrictiilor impuse de ARBDD prin Ordinul de prohibitie, pescuitul stiucii in Delta Dunarii desfasurandu-se in regim catch & release (prinde si elibereaza), iata ca odata cu aparitia Ordinului privind prohibitia pescuitului nr. 54/76 pe 2019, se permite retinerea exemplarelor de stiuca.

Ca o noutate, in 2019 in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la stiuca este permis in Delta Dunarii numai cu retinerea a maximum doua exemplare pe zi, care sa insumeze nu mai mult de 5 kg, sau un singur exemplar daca greutatea lui depaseste 5 kg.

Trebuie sa mai retineti ca nu aveti voie sa pescuiti la stiuca in perioadele:

04.02.2019 – 15.03.2019 (inclusiv)

si

11.04.2019 – 09.06.2019 (inclusiv). In apele care constituie frontiera de stat perioada este 26.04.2019  – 09.06.2019 (inclusiv).

La pescuitul stiucii in Delta Dunarii trebuie sa mai tineti cont si de zonele cu regim de protectie intergrala, de zonele de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (inclusiv zona de renaturare Zagan), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti).

Dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite trebuie sa fie conforme cu cele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.

Dimensiunea minima la stiuca (Esox lucius) care poate fi capturata este de 40cm.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…