marți, 5 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariPescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2022

Pescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2022

Dupa un 2018 in care pescarii recreativi/sportivi au suferit din cauza restrictiilor impuse de ARBDD prin Ordinul de prohibitie, pescuitul stiucii in Delta Dunarii desfasurandu-se in regim catch & release (prinde si elibereaza), dupa un 2019 in care se permitea retinerea a doua exemplare de stiuca, dupa un 2021 in care s-a interzis iarasi retinerea stiucii, iata ca si in 2022 stiuca se pescuieste pe natural in Delta Dunarii in regim catch & release.

Si in 2022 in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la stiuca este permis in Delta Dunarii numai cu eliberarea tuturor exemplarelor capturate, pescuit de tip catch & release.

Conform ordinului de prohibitie nu aveti voie sa pescuiti la stiuca in perioada 01 februarie 2022 – 15 martie 2022 (inclusiv) la care se adauda perioada de prohibitie generala 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

In apele care constituie frontiera de stat perioada este 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.

La pescuitul stiucii in Delta Dunarii trebuie sa mai tineti cont si de zonele cu regim de protectie intergrala, de zonele de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (inclusiv zona de renaturare Zagan), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti).

Ca o noutate, in Ordinul de prohibitie privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2022 a fost introdus urmatoul articol: Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este interzis pescuitul recreativ/sportiv pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate anexa 3 din Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si padurilor nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0