sâmbătă, 2 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariPescuitul la crap in Delta Dunarii – noutati 2019

Pescuitul la crap in Delta Dunarii – noutati 2019

Odata cu aparitia Ordinului privind prohibitia pescuitului nr. 54/76 din 2019, ca o noutate, pescuitul la crap in Delta Dunarii se va desfaura dupa o regula noua.

Astfel, pe teritoriul Deltei Dunarii in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la crap este permis numai cu retinerea unui singur exemplar pe zi, care sa nu depaseasca 5 kg.

S-a ajuns undeva la mijloc cu negocierile, ARBDD propunand in proiectul de Ordin privind prohibitia, ca pescuitul recreativ la crap in Delta Dunarii sa fie permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).

Prin aceasta masura se doreste refacerea populatie de crap din Delta Dunarii.

Trebuie sa mai retineti ca nu aveti voie sa pescuiti la crap (si alte specii de pesti) in perioadele 11.04.2019 – 09.06.2019 (inclusiv) si 26.04.2019  – 09.06.2019 (inclusiv) apele care constituie frontiera de stat .

La pescuitul crapului in Delta Dunarii trebuie sa mai tineti cont si de zonele cu regim de protectie intergrala, de zonele de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (inclusiv zona de renaturare Zagan), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti).

Dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite trebuie sa fie conforme cu cele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic. Dimensiunea minima la crap (Cyprinus carpio) care poate fi capturat este de 35cm.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM