1

Odata cu aparitia Ordinului privind prohibitia pescuitului nr. 54/76 din 2019, ca o noutate, pescuitul la crap in Delta Dunarii se va desfaura dupa o regula noua.

Astfel, pe teritoriul Deltei Dunarii in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv la crap este permis numai cu retinerea unui singur exemplar pe zi, care sa nu depaseasca 5 kg.

S-a ajuns undeva la mijloc cu negocierile, ARBDD propunand in proiectul de Ordin privind prohibitia, ca pescuitul recreativ la crap in Delta Dunarii sa fie permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).

Prin aceasta masura se doreste refacerea populatie de crap din Delta Dunarii.

Trebuie sa mai retineti ca nu aveti voie sa pescuiti la crap (si alte specii de pesti) in perioadele 11.04.2019 – 09.06.2019 (inclusiv) si 26.04.2019  – 09.06.2019 (inclusiv) apele care constituie frontiera de stat .

La pescuitul crapului in Delta Dunarii trebuie sa mai tineti cont si de zonele cu regim de protectie intergrala, de zonele de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (inclusiv zona de renaturare Zagan), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti).

Dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite trebuie sa fie conforme cu cele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic. Dimensiunea minima la crap (Cyprinus carpio) care poate fi capturat este de 35cm.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Turiștii nu braconează, in schimb localnicii o fac cu nesimțire chiar in prezența celor care vin să se bucure de natură și pescuit recreativ. Deși camparea este interzisă, in deltă, intre km 60 și km 30 pe sf. Ghe. sunt ,, tabere ” pe care le protejează G.N.M., toată vara si toamna. Localnicii nu au venituri , dar au pensiuni. Sturionul să trăiască. Trăiască GNM ! TRĂIASCĂ GUVERNATORUL, CARE DUCE GRIJA TURISTILOR ,, BRACONIERI ” !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…