57

UPDATE 04.02.2019. A fost publicat in Monitorul Oficial ORDINUL nr 54/76 din ianuarie 2019 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2019. (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85/04.02.2019) VEZI ORDINUL


A fost publicat proiectul de ORDINprivind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2019.

Conform respectivului act, perioada generala de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, este pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv, iar pe fluviul Dunarea si canalele aferente in zona care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 26 aprilie – 09 iunie inclusiv.

Cateva puncte de interes si noutati din prezentul Proiect de Ordin de prohibitie:

NOU!! La stiuca, este interzis pescuitul de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la 15 martie inclusiv, cu respectarea prevederilor art.1. Spre deosebire de precedentul Ordin de prohibitie, in 2019, in mod special, pe teritoriul Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ la stiuca este permis numai cu retinerea a maxim doua exemplare, care sa insumeze nu mai mult de 5 kilograme. Deci se propune inlaturarea conditiei de pescuit catch & release la stiuca in Delta Dunarii.

NOU!! La crap, in mod special, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ la crap este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch & release).

Prohibitia pescuitului in scop comercial, recreativ si familial a scrumbiei de Dunare se stabileste, pe sectoare astfel:

 1. a) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pana la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durata de 10 zile, in perioada 26 martie –04 aprilie inclusiv;
 2. b) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, pana la Vadul Oii, km 238, pe o durata de 15 zile, in perioada 05 aprilie – 19 aprilie inclusiv;
 3. c) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Vadul Oii, km 238, pana la Chiciu km 374,5 pe o durata de 15 de zile, in perioada 21 aprilie – 06 mai inclusiv;
 4. d) pe sectorul de Dunare si bratele sale de la Chiciu km 374,5 pana la Gura Timocului, km 845,6, pe o durata de 30 de zile, in perioada 15 aprilie –14 mai inclusiv;
 5. e) pescuitul scrumbiei este interzis in tot cursul anului in fata gurilor de varsare a Dunarii in mare pe o adancime de 5 kilometri in largul marii si pe un coridor lat de 2 kilometri socotit cate 1 kilometru de o parte si de alta a axului bratelor Sfantu Gheorghe si Sulina,in fata bratului Chilia, latimea coridorului interzis este de 1 kilometru spre sud de axul bratului, iar spre nord pana la limita apelor teritoriale romane;
 6. f) in conformitate cu prevederile legale in vigoare in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se admite pescuitul in scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci in perioada 18 aprilie – 27 aprilie inclusiv, in zonele aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management si a Regulamentului Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.
 7. g) in sezonul de pescuit la scrumbie capturile accidentale de ciprinide asiatice ( sanger, novac, cosas) se pot retine in vederea valorificarii.

NOU!! Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este permis pescuitul recreativ tot timpul anului pe cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe, in zonele cuprinse intre km.: 29-44; 49-58; 64-84, numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch and release).

 • Pe raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca – Costesti se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie –09 iunie inclusiv.
 • Pe fluviul Dunarea in zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 45 de zile, in perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv.
 • Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in zona economica Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie – 09 iunie inclusiv.
 • In Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice, pe o durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie -09 iunie inclusiv.

Vezi integral proiectul de ORDIN al prohibitiei pe 2019 publicat

Sursa proiectului de Ordin www.anpa.ro

DISTRIBUIȚI

57 COMENTARII

 1. eu pescuesc la Moldova Veche aceasta zona este granita cu sirbi Poate sa imi spuna cineva in zona asta cind e prohibitive.Am inteles ca pe Dunare granita cu Bulgari cind e prohibiti. Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…