Suna mult mai bine rasol de stiuca cu cartofi decat malasolca de stiuca. Adica suna asa, „mai de la oras”. Dar la sfarsit ajungem la acelasi fel de mancare indiferent de-i spunem rasol sau malasolca. In fine, reteta este banala si se executa rapid fara pretentii de Masterchef.
Ingrediente reteta culinara Rasol de stiuca cu cartofi
- 1 stiuca
- Cartofi
- Otet
- Sare
Mod preparare reteta culinara Rasol de stiuca cu cartofi
Avem nevoie de o stiuca, cartofi, usturoi si sare. Dupa cum banuiati, cartofii curatati si taiati cuburi mari se pun la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii se adauga stiuca taiata in bucati (rondele de cca. 3 cm). Cu siguranta inainte de a pune stiuca la fiert ati curatat-o de solzi, intestine, ati spalat-o, zvantat-o si ati dat-o cu un praf de sare. In cateva minute, vreo 7, stiuca-I fiarta. Adaugati o lingura de otet. Daca aveti musafiri si doriti sa para o mancare mai sofisticata puteti adauga si alte legume, de ex. morcovi.
Sa nu uitati sa serviti cu mujdei de usturoi. De ala batut cu ulei!